Читај ми!

Nuba: Nema policijske istrage u Sloveniji

Kompanija "Nuba savetovanje i investiranje" saopštila da se protiv nje u Sloveniji ne vodi policijska istraga. Slovenačka kompanija navodi da je 9. oktobra od policije dobila dopis koji negira postojanje istrage.

Slovenačka kompanija Nuba savetovanje i investiranje saopštila je da se protiv nje u Sloveniji ne vodi policijska istraga.

U saopštenju je istaknuto da je, na zahtev Nube, slovenačka policija 9. oktobra 2012. godine dostavila dopis kojim je potvrdila da se protiv te kompanija ne vodi predkrivični postupak niti je osumnjičena za krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti.

Tim dopisom su, kako je navela Nuba, "demantovene insinuacije o spornim poslovima" te kompanije koje objavljuju mediji u Srbiji.

"Iako kompanija nikada nije neetički i protivpravno poslovala, ni na tržištu Srbije ni na tržištu Evropske unije, našli smo se usred afere", piše u saopštenju Nube.

Slovenačka kompanija je u Srbiji poslovala preko svoje firme Nuba invest, koja je, kako je navedeno u saopštenju, "u Srbiji gradila najsavremeniju telekomunikacionu mrežu po visokim evropskim standardima, kakvi postoje u regionu".

"Kao investitor kompanija je o sada povezala tri deonice u Srbiji i pri tom uložila preko 40 miliona evra i uposlila više od 1.000 ljudi", istakla je Nuba i odbacila "sve neosnovane sumnje da je nezakonito poslovala na tržištu Srbije".

Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije sumnjiči bivšeg ministra životne sredine i prostornog planiranja Olivera Dulića da je prilikom izdavanja dozvola za postavljanje optičkih kablova favorizovao firmu Nuba invest.

Pored Dulića osumnjičeni su njegov tadašnji pomoćnik ministra Nebojša Janjić i vršilac generalnog direktora "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak.

Da podsetimo, u dokumentima koje RTS objavio, navodi se da su vlasnici slovenačke kompanije Nuba savetovanje i investiranje novac iz kredita za postavljanje optičkih kablova u Srbiji prebacivali na račune svojih firmi na of šor destinacijama.

Nuba invest je brisana i registra privrednih društava u Srbiji, a registrovana je kompanija Targo telekom u 100 odsto vlasništvu Nuba savetovanja i investiranja.

Targo telekom prodaje signale za internet i kablovsku televizuju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво