Читај ми!

Policijska, a ne politička akcija

Borba protiv korupcije je tek počela i nećemo odustati zbog političkih napada, rekao prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić. Premijer Ivica Dačić kaže da su apsolutno neprihvatljive insinuacije da borbom protiv korupcije i kriminala Vlada sprovodi politički obračun sa političkim neistomišljenicima.

Premijer Ivica Dačić i prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić saglasni su da je u slučaju Dulić u pitanju policijska, a ne politička akcija.

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić rekao je za RTS da je borba protiv korupcije tek počela i dodao da ih neće zaustaviti politički napadi. 

"Ja sam znao da će svi oni koji u toj borbi učestvuju biti predmet različitih napada. Danas su to radili političari, sutra će tajkuni i finansijski magnati, a za nekoliko nedelja združiće se svi zajedno, a biće pomognuti i nekim od svojih medija", naveo je Vučić.

Postoji odlučnost da se sa jednim od najvećih zala savremenog društva obračunamo, istakao je Vučić.

Na konstataciju da Dulić tvrdi da je reč o političkom revanšizmu režima, Vučić je rekao da "ne zna o kom režimu Dulić govori pošto tužioci koje su oni postavljali rade danas slobodno svoj posao".

"Ja ne hajem za političke primedbe, one me se ne tiču. Mi ćemo sprovoditi zakon i tu igre sa državom neće biti", naveo je Vučić.

Dačić: Neprihvatljive insinuacije o političkom obračunu

Premijer Ivica Dačić izjavio je da su apsolutno neprihvatljive insinuacije da borbom protiv korupcije i kriminala Vlada Srbije sprovodi politički obračun sa političkim neistomišljenicima.

Potvrda toga je da je predmet "Nuba" otvoren još u martu, u vreme prošle Vlade koju je vodila Demokratska stranka, rekao je Dačić Tanjugu.

"Borba protiv kriminala i korupcije je jedan od glavnih prioriteta nove Vlade Srbije, a politička pripadnost niti može biti razlog postupanja državnih organa, niti alibi za krivična dela", rekao je premijer.

Povodom slučaja Olivera Dulića, Srpska napredna stranka saopštila je da podržava borbu protiv korupcije i kriminala, a izjave funkcionera Demokratske stranke da je u pitanju politički progon smatra "vrhuncem licemerja".

Demokratska stranka saopštila je da je bivši ministar životne sredine i prostornog planiranje Oliver Dulić osuđen pre nego što je protiv njega započet bilo kakav postupak i da je borba protiv korupcije koju vlast sprovodi izgovor za slabljenje te stranke.

Bivši ministar za životnu sredinu i prostorno planiranje Oliver Dulić, koji se tokom pokušaja privođenja jutros u svojoj kući u Subotici pozvano na imunitet, ponovio je danas više puta da je reč o političkom progonu i obračunu "aktuelnog režima" sa opozicijom, odnosno Demokratskom strankom.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво