Policijska, a ne politička akcija

Borba protiv korupcije je tek počela i nećemo odustati zbog političkih napada, rekao prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić. Premijer Ivica Dačić kaže da su apsolutno neprihvatljive insinuacije da borbom protiv korupcije i kriminala Vlada sprovodi politički obračun sa političkim neistomišljenicima.

Premijer Ivica Dačić i prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić saglasni su da je u slučaju Dulić u pitanju policijska, a ne politička akcija.

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić rekao je za RTS da je borba protiv korupcije tek počela i dodao da ih neće zaustaviti politički napadi. 

"Ja sam znao da će svi oni koji u toj borbi učestvuju biti predmet različitih napada. Danas su to radili političari, sutra će tajkuni i finansijski magnati, a za nekoliko nedelja združiće se svi zajedno, a biće pomognuti i nekim od svojih medija", naveo je Vučić.

Postoji odlučnost da se sa jednim od najvećih zala savremenog društva obračunamo, istakao je Vučić.

Na konstataciju da Dulić tvrdi da je reč o političkom revanšizmu režima, Vučić je rekao da "ne zna o kom režimu Dulić govori pošto tužioci koje su oni postavljali rade danas slobodno svoj posao".

"Ja ne hajem za političke primedbe, one me se ne tiču. Mi ćemo sprovoditi zakon i tu igre sa državom neće biti", naveo je Vučić.

Dačić: Neprihvatljive insinuacije o političkom obračunu

Premijer Ivica Dačić izjavio je da su apsolutno neprihvatljive insinuacije da borbom protiv korupcije i kriminala Vlada Srbije sprovodi politički obračun sa političkim neistomišljenicima.

Potvrda toga je da je predmet "Nuba" otvoren još u martu, u vreme prošle Vlade koju je vodila Demokratska stranka, rekao je Dačić Tanjugu.

"Borba protiv kriminala i korupcije je jedan od glavnih prioriteta nove Vlade Srbije, a politička pripadnost niti može biti razlog postupanja državnih organa, niti alibi za krivična dela", rekao je premijer.

Povodom slučaja Olivera Dulića, Srpska napredna stranka saopštila je da podržava borbu protiv korupcije i kriminala, a izjave funkcionera Demokratske stranke da je u pitanju politički progon smatra "vrhuncem licemerja".

Demokratska stranka saopštila je da je bivši ministar životne sredine i prostornog planiranje Oliver Dulić osuđen pre nego što je protiv njega započet bilo kakav postupak i da je borba protiv korupcije koju vlast sprovodi izgovor za slabljenje te stranke.

Bivši ministar za životnu sredinu i prostorno planiranje Oliver Dulić, koji se tokom pokušaja privođenja jutros u svojoj kući u Subotici pozvano na imunitet, ponovio je danas više puta da je reč o političkom progonu i obračunu "aktuelnog režima" sa opozicijom, odnosno Demokratskom strankom.

broj komentara 5 pošalji komentar
(nedelja, 07. okt 2012, 10:53) - anonymous [neregistrovani]

Bravo

To milicijo, hapsi.... Pa ko je nevin neka se ne boji.

(subota, 06. okt 2012, 22:03) - anonymous [neregistrovani]

Podrška

Vučiću samo napred nemoj da odustaješ imaš podršku celokupnog poštenog Srpskog naroda a takvih je blizu 90%. Mladi su uz TEBE

(subota, 06. okt 2012, 17:23) - anonymous [neregistrovani]

u 60toj gastarbajter

u potpunosti se slažem stobom i podržavam vlast da korupciju reši do kraja.

(subota, 06. okt 2012, 16:38) - nanaja [neregistrovani]

nanaja

Svaka cast Vucicu! Redno je bilo da neko pokrene takvu akciju! Bravo.

(subota, 06. okt 2012, 16:18) - anonymous [neregistrovani]

100 posto

imate apsolutnu podrsku naroda da sve one koji su svojim lopovlukom doveli narod i drz.na rub provalije pohapsite bez obzira ko je i sta je,samo napred narod je iza vas.