"Nuba" negira optužbe

Preduzeće "Nuba invest" je građevinsku dozvolu za postavljanje optičke mreže dobilo u skladu sa svim zakonskim procedurama, saopštila slovenačka firma "Nuba savetovanje i investiranje" demantujući informacije o nepravilnostima u vezi sa poslovanjem u Srbiji.

Slovenačka firma "Nuba savetovanje i investiranje", osnivač i vlasnik kompanije "Nuba invest doo", demantovala je informacije o nepravilnostima u vezi sa poslovanjem u Srbiji, tvrdeći da su sve radili po zakonu i da su na ime taksa i naknada platili u našoj zemlji više od tri miliona evra.

"Nuba invest" je, kako je navedeno u saopštenju, tražila i dobila građevinsku dozvolu za postavljanje optičke mreže u skladu sa svim zakonskim procedurama.

"Nuba savetovanje i investiranje" je strani investitor koji je u izgradnju optičke mreže do sada uložio više od 40 miliona evra i na tim poslovima angažovao više od 1.000 ljudi u Srbiji.

"Svaka kompanija mogla je i može da se prijavi za postupak izdavanja dozvola za izgradnju ove vrste objekata", navode u "Nubi".

U identičnoj proceduri izdata su, kako je navedeno, odobrenja za izgradnju telekomunikacione optičke mreže Telenoru i SBB-u na identičnim trasama, kao i "Nuba invest", ali je za njihovo izdavanje bilo potrebno manje vremene nego u slučaju "Nuba invest".

Sve te informacije dostupne su javnosti u skladu sa Zakonom o dostupnosti informacijama od javnog značaja.

"Naglašavamo da je u postupku izdavanja dozvola učestvovalo više državnih institucija - Putevi Srbije, Telekom Srbije, Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja, Republički geodetski zavod, MUP, reviziona komisija sastavljena od pet članova koja ispituje urednost dokumentacije i vrši kontrolu da li se postupak sprovodi u skladu za zakonima Srbije", navodi se u saopštenju.

Ta firma tvrdi i da su prilikom izgradnje pribavljene saglasnosti svih relevantnih javnih preduzeća koja su vlasnici instalacija na deonicama na kojimna je građena telekomunikaciona mreža.

Takse prema "Putevima Srbije" i naknade prema drugim državnim organima iznosile su do sada više od tri miliona evra.

"S obzirom na to da dolazimo iz EU, poslujemo u skladu sa evropskim zakonima. Istovremeno, kao i svi drugi privredni subjekti u Srbiji obavezni smo da poslujemo u skladu sa svim važećim zakonima i procedurama Srbje", ističu u toj firmi.

U saopštenju je naglašeno da je po izgrdnji mreže, a u skladu sa zakonom, "Nuba invest" dobila sve neophodne sertifikate RATEL-a.

Bivši ministar i sadašnji narodni poslanik Oliver Dulić pozvao se jutros na imunitet prilikom pokušaja hapšenja zbog osnovane sumnje da je povezan sa nepravilnostima oko izdavanja dozvola preduzeću "Nuba invest".

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 06. okt 2012, 13:52) - anonymous [neregistrovani]

Svaka cast, samo nastavite sa istragama

Mutne radnje izlaze na videlo. Samo napred policijo i sudstvo, bilo je vreme da se konacno na krupne ribe krene.