Читај ми!

Tragedija na brdskoj trci, troje mrtvih

Preminulo troje od četvoro povređenih tokom međunarodne brdske trke na Tari, kada je jedan od vozača izgubio kontrolu nad automobilom i uleteo u publiku. Jedna osoba zbrinuta u užičkoj bolnici.

Četvoro ljudi teško je povređeno tokom Međunarodne brdske trke "Tara 2012", a troje od njih  podleglo je povredama. Nesreća se dogodila kada je vozač Branimir Simić iz Bosne i Hercegovine izgubio kontolu nad automobilom i uleteo u publiku. 

Tridesetogodišnji Nikola Trišić iz Bajine Bašte preminuo je na putu do užičke bolnice, a njegova tri godine mlađa sestra Jovana nekoliko sati kasnije u Urgentnom centru u Beogradu.

Posle operacije u užičkoj bolnici preminuo je Dragiša Jakovljević iz Petrovca na Mlavi. Njegov 17-godišnji sin Stefan je povređen i, srećom, nije životno ugrožen.

Kako RTS saznaje, i na jučerašnjoj, probnoj trci desio se incident, kada je jedan vozač povređen.

Prema za sada raspoloživim informacijama, vozač je izgubio kontrolu nad vozilom na 300 metara od cilja, u mestu Jasikovica. Očevici kažu da bi tragedija bila i veća da vozač nije prethodno udario u putokaz u tom mestu. Odlukom organizatora trka je prekinuta.

Kako RTS nezvanično saznaje, policija je u istražnom postupku privela tri osobe, direktora trke, pomoćnika direktora za bezbednost i predsednika sportske komisije.

Organizator trke Dragan Simić, predstavnik auto-kluba "Balkan" rekao je danas da je sve bilo preduzeto da se trka obezbedi i da je publika bila uklonjena iz nebezbednih mesta, na kojima je bio pojačan broj redara. 

"Pre nego što je trka puštena pomereni su ljudi, sve je napravljeno po elaboratu, tako da mi istražujemo zbog čega je neko bio na tom mestu i izaći ćemo kasnije sa tim u javnost", rekao je Simić za RTS.

Uviđaj su obavili istražni sudija Osnovnog suda u Užicu i zamenik javnog tužioca užičkog Osnovnog javnog tužilaštva sa pripadnicima Policijske uprave, koja se još nije oglasila saopštenjem.

U trci je, inače, učestvovalo oko 50 vozača.

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво