Читај ми!

Napad na policijski punkt u Dobrosinu

Jedan policajac lakše povređen kada su jutros nepoznati napadači pucali iz vatrenog oružja na punkt multietničke policije u mestu Dobrosin kod Bujanovca.

U albanskom selu Dobrosin kod Bujanovca rano jutros se dogodio novi teroristički napad na punkt multietničke policije sa teritorije Kosova i Metohije u kojem je jedan policajac lakše povređen, rekao je Tanjugu portparol Policijske uprave u Vranju Dragan Stamenković.

Napad se dogodio jutros oko 4 sata prilikom primopredaje dužnosti između dve smene u selu Dobrosin, koje se nalazi 16 kilometara zapadno od Bujanovca.

Portparol Višeg suda u Vranju Mirjana Ristić rekla je da je uviđajem na policijskom punktu kod sela Dobrosin utvrđeno da su policajci na punktu napadnuti sa oko 100 do 150 metara i iz više vrsta naoružanja.

Ristićeva je za agenciju Beta istakla da je vatra na policijski punkt otvorena iz pravca sela Stublina na Kosovu i Metohiji, u trenutku kada su tu bila petorica policajaca Policijske stanice Bujanovac koji su ispred objekta obavljali primopredaju dužnosti.

Tada je lakše ranjen policajac Branislav Marković.

"Napad je trajao tri do pet minuta, a izvršen je rafalnom i pojedinačnom paljbom. Policajci su uzvratili vatru u pravcu napadača. U toku napada lakše je ranjen Branislav Marković koga je u predelu leđa okrznuo metak koji je rikošetirao. Policajac je nakon ukazane pomoći u Domu zdravlja u Bujanovcu pušten na kućno lečenje", kazala je Ristić.

Ristićeva je dodala da se najveći broj metaka koji su ispaljeni u toku napada zadržao u džakovima sa peskom kojima je policijski punkt zaštićen.

Euleks je saopštio da se slučaj napada na punkt istražuje.

"Euleks je upoznat sa incidentom koji se dogodio u selu Dobrosin blizu prelaza pet - Bela zemlja. Euleksova i kosovska policija istražuju incident u mešovitom timu", dodaje se u saopštenju.

Policijski punkt u Dobrosinu je na jednom od administrativnih prelaza sa Kosovom i Metohijom u opštini Bujanovac, na kojem nema carinske službe i nije dozvoljen promet robe.

U neposrednoj blizini punkta na kojem su stalno na dužnosti pripadnici multietničke policije, Srbi i Albanci, nalazi se i jedna od baza Vojske Srbije.

Nepoznati napadači su na policijski punkt u Dobrosinu pucali i 17. maja ove godine, kada je policijski punkt - metalni kontejner izrešetan sa 30 metaka, ali nije bilo povredjenih, najviše zahvaljujući gomili drva za ogrev naslaganih kraj punkta.

Selo Dobrosin, u kome ima oko 150 domaćinstava i 740 stanovnika, poznato je po tome što je tu početkom januara 2000. godine stvorena takozvana Oslobodilačka vojska Preševa, Medveđe i Bujanovca.

Sindikat policije je u saopštenju najoštrije osudio ovaj napad i zahteva od nadležnih da objekte i ljudstvo Ministarstva unutrašnjih poslova zaštiti na odgovarajući način. Istovremeno, od misije Euleks zahteva se da što pre otkrije napadače i učini sve da spreči ovakve i slične napade.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво