Читај ми!

Priveden Aca Bulić

Zbog sumnje da je bacio bombu na kuću Dragana Stojkovića Piksija, policija privela Igora Dragojevića. Priveden i Aca Bulić. Policija traga za Markom Poljakom.

Policija je uhapsila osumnjičene za bombaški napad na kuću bivšeg fudbalskog funkcionera Dragana Stojkovića Piksija u Nišu. Među privedenima je i bivši predsednik fudbalske zajednice prvoligaša Dragan Aca Bulić.

Bomba je u dvorište porodične kuće Stojkovića bačena 23. februara.

Sumnja se da je bombu na Stojkovićevu kuću bacio uhapšeni Igor Dragojević. Osim njega i Bulića priveden je i Saša Vranić, a policija traga za Markom Poljakom.

Iako su u policiji tokom prepodneva rekli da je Bulić osumnjičen za organizovanje bombaškog napada, u popodnevnom saopštenju je navedeno da je osumnjičen za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.

"Policija poseduje određena saznanja o povezanosti sa događajem koji se dogodio u Nišu, odnosno sa bacanjem eksplozivne naprave u dvorište porodice fudbalera Dragana Stojkovića. Kako će se dalje odvijati istraga i da li će oni biti zadržani, i da li će biti pritvoreni, zavisi od rezultata. Za sada postoje samo sumnje", izjavio je ministar policije Ivica Dačić.

Pre dva meseca navijači Crvene Zvezde verbalno su napali Stojkovića i isterali ga sa Marakane. I taj incident je bio meta istrage. Međutim, vremenom je klupko počelo da se odmotava na drugu stranu.

Dragan Aca Bulić, bivši je predsednik Zajednice prvoligaša i vlasnik FK Železnik. Pre četiri godine javno je govorio o malverzacijama u srpskom fudbalu i nameštenim utakmicama. Tada je opisao i transfer bivšeg igrača Železnika Milana Biševca iz Zvezde u francuski Lans.

"Na tom transefru sam zaradio 800.000 evra. Biševca sam doveo iz Bežanije i kasnije ga pustio u Zvezdu uz dogovor sa Piksijem da , kada bude odlazio u inostranstvo, transfer delimo pola-pola. Milan je prodat zvanično za 2,5 miliona evra, iako imam podatke da je taj transfer bio vredan 4,1 milion. Gde je otišao ostatak novca, ko ga je uzeo, ne znam", izjavio je Bulić 2008. godine.

Aca Bulić je 2008. godine bio protivkandidat Tomislavu Karadžiću za predsednika Fudbalskog saveza. Njegov otac, Jusuf Jusa Bulić, ubijen je 1998. godine dok je izlazio iz jednog beogradskog kafića. Bio je vlasnik Fudbalskog kluba Železnik koji je posle ubistva nasledio njegov sin.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво