Читај ми!

Uhapšen Luka Bojović

Luka Bojović, osumnjičen za organizovanje više ubistava, uhapšen u Valensiji. Uhapšen i Vlada Milisavljević zvani Vlada Budala, kao i još dve osobe. U toku provera identiteta. Akcija izvedena u saradnji španske i srpske kriminalističke policije.

Španska policija uhapsila je oko 17 časova četiri osobe u Valensiji, a za jednu od njih sumnjaju da je Luka Bojović, rekao ministar policije Ivica Dačić i dodao da je tu informaciju dobio od kolega iz Španije. U toku dana biće poznati rezultati provere identiteta.

Pored Bojovića, španska policija uhapsila je i Vladu Milisavljevića, zvanog Vlada budala, Sinišu Petrića, zvanog Zenica i Bojovićevog kuma Vladimira Mijanovića, zvanog Zuba, izjavio je direktor policije Milorad Veljović.

"U toku dana ćemo razmeniti otiske papilarnih linija, fotografije i druge potrebne materijale u cilju potvrde identifikacije, da li se radi o ovim osobama", rekao je Veljović Tanjugu.

Akcija je pripremana više meseci i u njoj je učestvovalo nekoliko zemalja kao i Uprava kriminalističke policije Srbije.

Informacije o hapšenju Luke Bojovića potvrdio je i državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen. "U slučaju da se potvrdi indetitet, odnosno da je uhapšen Bojović, Ministarstvo će po hitnom postupku uputiti zahtev za njegovo izručenje Srbiji", rekao je Homen.

On je objasnio da su i Srbija i Španija potpisnice Konvencije Saveta Evrope o ekstradiciji.

"Očekujemo da neće biti problema u postupku ekstradicije, ali konačnu odluku doneće pravosudni organi Španije", rekao je Homen.

Bojoviću se trag gubi u leto 2010. godine, posle hapšenja Sretka Kalinića u Zagrebu i Miloša Simovića na srpsko-hrvatskoj granici.

Policija je u septembru 2010. godine raspisala potragu i poternicu za Lukom Bojovićem, osumnjičenim za organizovanje više ubistava.

Tužilaštvo za organizovani kriminal u optužnici navodi da je Bojović stao na čelo "zemunskog klana" posle ubistva njegovih vođa Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića u martu 2003. godine, a svoju moć učvrstio je nakon hapšenja Milorada Ulemeka Legije.

Bojović se sumnjiči za likvidaciju Branka Jeftovića Jorge 2004. godine, kao i pokušaj ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka iste godine, kada su poginuli njihovi telohranitelji Dejan Živančević i Milutin Jovičić. Bojović ih je krivio za ubistvo svog prijatelja Željka Ražnatovića Arkana.

Sa tim zločinima Luku Bojovića je povezao Sretko Kalinić, koji je pre dva dana pokušao da pobegne iz zatvora u Beogradu.

Bojović je uhapšen u oktobru 2007. godine zbog sumnje da pomaže odbeglim "zemuncima" optuženim za ubistvo premijera Zorana Đinđića, međutim, optužen je samo za nedozvoljeno držanje oružja u nedostatku dokaza.

Zbog nedozvoljenog držanja pištolja osuđen je na 15 meseci zatvora 2009. godine posle čega je pušten da se brani sa slobode.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво