Pretučeni Romi, prijava za policajce

Trojica policajaca iz Kuršumlije optuženi da su brutalno pretukli dva Roma zbog navodne krađe. Nakon par sati maltretiranja, iznudili su im priznanje za delo koje su počinile druge osobe.

Romi iz Kuršumlije, braća Toni i Ivica Jovanović, optužili su trojicu policajaca da su ih, nakon privođenja u policijsku stanicu,  brutalno prebili i iznudili priznanje za krađu vodomera.

"Počeli su da nas tuku pendrecima i pesnicama čim su nas uveli u stanicu. Jedan od njih, koji nas je najviše tukao, potegao je i pištolj, uperio ga u mene i zatražio da priznam da sam ukrao nekakve vodomere. Nakon višesatne tuče, morali smo da priznamo da smo počinili krađu, iako to nije istina", rekao je Toni Jovanović.

Istragom je utvrđeno da su druge osobe počinile tu krađu.

Udruženje Roma u Kuršumliji je upoznato sa ovim slučajem, i u njihovom prisustvu su braća Jovanović podnela prijavu protiv kuršumlijskih policajaca.

U kuršumlijskoj policiji je potvrđeno da je podneta prijava protiv tri policajca, čiji identitet nije saopšten.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво