Pljačka banke na Karaburmi

Dvojica policajaca i jedan građanin teško ranjeni prilikom pljačke "Komercijalne banke" na Karaburmi. Pljačkaši uhapšeni.

Četiri osobe, među kojima su dvojica policajaca i jedan građanin, teško su ranjene u pokušaju pljačke "Komercijalne banke" u Ulici Marijane Gregoran, u beogradskom naselju Karaburma. Jedan od napadača, takođe, je ranjen.

Povređeni policajac Slobodan Cvetić je veoma teško povređen i nalazi se u životnoj opasnosti, rekao je večeras direktor Urgentnog centra Vladimir Đukić.

"Stanje povređenog policajca Cvetića je kritično. Imam zaista rezervi o prognozi njegovog stanja. Ima najbolju moguću negu", rekao je Đukić. Cvetić ima teške povrede mozga i priključen je na aparat za veštačku ventilaciju, rekao je Đukić.

Drugi policajac Milorad Filipović, prema Đukićevim rečima, u znatno je boljem zdravstvenom stanju. Građanin Bojan Gajić je operisan i njegovo stanje je stabilno.

Pljačkaši su upali u banku na Karaburmi danas oko 14.30 časova. Radnik obezbeđenja i jedan klijent pokušali su da ih spreče. U tom momentu naišla je policija i jedan od napadača počeo je da puca.

Policija je uhapsila pljačkaše Borislava Delića (33) i Igora Kahvedžića (24) iz Beograda, koji su od ranije poznati policiji.

Ministar Ivica Dačić, koji je večeras obišao ranjene u Urgentnom centru, rekao je da je Kahvedžić tri puta osuđivan, dok je drugi napadač osuđivan jedanput.

"Kahvedžić je sa 24 godine počinio 26 krivičnih dela, među kojima su i razbojništva i pljačke", rekao je Dačić.

Ako je neko počinio toliko krivičnih dela i danas teško ranio trojicu ljudi, neverovatno je da se takva ličnost nalazi na slobodi, naveo je Dačić.

Ivica Dačić ocenjuje da bi zločini poput današnjeg trebalo da budu strože kažnjavani, jer je "ljudski život svetinja". Ministar očekuje i da mediji budu oštri u kritici današnjeg nasilja.

"Da je ovo bilo u Americi, nijedan od ove dvojice ne bi bio živ. Likvidirali bi ga, jer kad neko napadne policiju, teško ostane živ. Nažalost, naša policija je u situaciji da ne razmišlja samo da li će spasiti živote, već i da li će prekoračiti ovlašćenja", istakao je ministar policije.

Dačić je zahvalio savesnom građaninu Gajiću, inače klijentu "Komercijalne bake", koji je zaustavio policijsku patrolu i zajedno sa njima učestvovao u savladavanju pljačkaša.

Kako se ovakve situacije ne bi ponavljale, direktor policije Milorad Veljović podsetio je na apel upućen bankama, da se povežu na bezbednosni sistem policije 92.

Inače, banka ima jednog radnika obezbeđenja, video-nadzor i elektronsku bravu. Međutim, kamere u banci nisu radile od juna ove godine.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво