Читај ми!

Saslušanja osumnjičenih za "Kolubaru"

Osumnjičeni za malverzacije u "Kolubari" na saslušanju su pred istražnim sudijom, koji će odlučiti o predlogu tužilaštva da im se odredi pritvor i da se protiv njih pokrene istraga.

Sedamnaestorica bivših i sadašnjih rukovodilaca u "Kolubari" i vlasnici privatnih firmi na saslušanju su pred istražnim sudijom, koji će odlučiti da li će im odrediti pritvor i pokrenuti istragu zbog malverazcija u "Kolubari". Osumnjičeni se terete da su zloupotrebom službenog položaja oštetili preduzeće za više od 10 miliona evra.

S obzirom na to da će osim bivšeg direktora Dragana Tomića, istražni sudija morati da sasluša odbranu još 16 osumnjičenih očekuje se da će taj posao potrajati do narednog jutra.

Osumnjičeni su mahom uhapšeni u ponedeljak posle podne i policijsko zadržavanje od 48 sati ističe im danas.

Visina pribavljene imovinske koristi za koju se terete kreće se od 20 do 290 miliona dinara, a ukupan iznos pribavljene imovinske koristi za privatna preduzeća i visina štete za "Kolubaru" iznosi 920 miliona dinara, što je u vreme izvršenja krivičnog dela iznosilo preko 10 miliona evra.

Pored Dragan Tomića, koji je na funkciji direktora "Kolubare" bio je od 2004. do kraja decembra 2007. godine, uhapšen je i Dragan Jovičić koji je tu funkciju obavljao od 2008. do juna 2009, kao i pomoćnik direktora za komercijalne poslove u "Kolubari" Radiša Vranković.

Takođe, uhapšeno je još sedam odgovornih lica u "Kolubari" i to Radosav Milić, Vladan Radovanović, Milutin Bobić, Sveta Mirković, Milan Petrović, Živojin Jovanović i Svetolik Simić.

Pored njih, slobode su lišeni i vlasnici više privatnih preduzeća Vitomir Dimitrijević, Dejan Živojinović, Nenad Živojinović, Radovan Cvetić, Goran Marojević, i Vera Trifunović kao i Radoslav Savatijević Kene.

Oni se sumnjiče da su pribavili imovinsku korist preduzećima "Deviks" čiji je vlasnik Dimtrijević, "Pamek", "Beoogrev" "Aleksandar" i "Beokransistem" koja su pod kontrolom Savatijevića, zatim "Plan Projek" u vlasništvu Dejana Živojinovića.

Protivpravna imovinska korist pribavljena je i "Neogradnji" Nenada Zzivojinovića, "Bahemu" Marojevića, "Svindu" u vlasništvu Vere Trifunović i zanatskoj radnji "Cvetić", Radovana Cvetića.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво