Читај ми!

SRS: Ponovno kršenje Šešeljevih prava

Haški tribunal je, najnovijom odlukom da ne finansira odbranu Vojislava Šešelja, ponovo prekršio prava lidera radikala, rekao pravni savetnik Boris Aleksić.

Pravni savetnik lidera radikala Vojislava Šešelja, Boris Aleksić rekao je da suđenje Goranu Hadžiću u Haškom tribunalu ne bi trebalo da utiče na druge sudske postupke koji se vode u tom sudu.

"Ne vidim kako bi suđenje Goranu Hadžiću moglo da utiče na druge predmete u tom sudu, tim pre što će se Tribunal u narednom periodu fokusirati na presude Ratku Mladiću i Radovanu Karadžiću", rekao je Aleksić na konferenciji za novinare.

Aleksić je rekao da je Hadžić odveden u Hag "a da niko ne zna zbog čega", da u tom sudu nemaju konkretnu optužnicu protiv Hadžića, osim što mu je Tužilaštvo "proizvoljno pripisalo udruženi zločinički poduhvat da bi prikazalo navodni srpski plan da se stvori velika Srbija".

Govoreći o najnovijim dešavanjim u vezi sa sudskim procesima koji se vode protiv Šešelja, Aleksić je rekao da "Haški tribunal najnovijom odlukom da ne finansira odbranu Šešelja ponovo krši prava lidera radikala".

Šešelju se sudi za zločine protiv čovečnosti, povrede ratnog prava i običaja u Hrvatskoj, Vojvodini i Bih od 1991. do 1993. godine.

Šešelj je odvojeno u tri navrata optužen za nepoštovanje suda zbog objavljivanja podataka o zaštićenim svedocima.

U prvom od tih predmeta osuđen je na 15 meseci zatvora, dok druga dva postupka još traju.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара