Читај ми!

Hadžić u Hagu

Haški optuženik Goran Hadžić stigao u pritvorsku jedinicu u Sheveningenu, pošto je prethodno avionom prebačen iz Beograda do Roterdama. Hadžić u ponedeljak pred Sudom.

16.40 - Hadžić će biti izveden pred sudiju O-Gon Kvona u ponedeljak, u 16 časova.

16.10 - Goran Hadžić stigao u pritvorsku jedinicu u Sheveningenu. 

14.37 - Avion sleteo na aerodrom u Roterdamu. U hangaru aerodroma će, kao i u slučaju Ratka Mladića, biti završena proceduralna pitanja, nakon čega će Hadžić biti prebačen u pritvorsku jedinicu u Sheveningenu.

12.18 - Avion u kojem se nalazi Goran Hadžić poleteo za Hag... "Okončano najteže poglavlje u saradnji Srbije sa Haškim tribunalom", izjavila ministarka pravde Snežana Malović.

12.08 - Goran Hadžić stigao na beogradski aerodrom "Nikola Tesla".

11.15 - Kolona specijalnih vozila u kojoj se nalazi Goran Hadžić uputila se iz Novog Sada za Beograd, ka aerodromu "Nikola Tesla".

10.48 - Ministarka pravde Snežana Malović potpisala zahtev za izručenje Gorana Hadžića Haškom tribunalu.

Poslednji haški optuženik Goran Hadžić stigao je u pritvorsku jedinicu u Sheveningenu. Okončano je najteže poglavlje u saradnji Srbije sa Haškim tribunalom, rekla je ministarka pravde Snežana Malović novinarima u Vladi Srbije.

Ministarka Malović je pre podne potpisala zahtev za izručenje Gorana Hadžića, čime je omogućen njegov transfer u pritvor Haškog tribunala. Avion u kojem se nalazi Goran Hadžić poleteo je sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" oko 12.15.

Pre dolaska na aerodrom, Hadžić je proveo oko sat i po vremena u porodičnoj kući u novosadskom naselju Telep, u kojoj žive njegova supruga, sin, sestra i majka.

Kolona vozila je u Novi Sad stigla nešto pre 10 časova, a Ulica Aranj Janoša, u kojoj se kuća nalazi, uoči dolaska i tokom njegovog boravka bila je potpuno blokirana.

Kolona džipova i kola Hitne pomoći, jutros oko 8.25, napustila je zgradu Specijalnog suda u Beogradu, u čijoj se pritvorskoj jedinici Hadžić nalazio, i uputila se ka Novom Sadu. Desna strana autoputa prema aerodromu bila je zatvorena i obezbeđivali su je pripadnici Žandarmerije.

Advokat Gorana Hadžića, Dragoslav Marinković, jutros oko osam sati potpisao je dokument prema kojem se njegov klijent odriče prava žalbe. Dokument je juče potpisao i Hadžić.

Specijalni sud jutros, nešto pre osam časova, posetile su Hadžićeva nevenčana supruga i ćerka. Ispred Specijalnog suda bila je i Hadžićeva sestra, ali nije ulazila u zgradu.

Goran Hadžić je uhapšen 20. jula nedaleko od sela Krušedola, na Fruškoj gori. Bivši predsednik Republike Srpske Krajine bio je u bekstvu sedam godina, a Haški tribunal ga tereti za zločin protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво