Читај ми!

Ljajić o Mladićevom hapšenju

Praćenje rodbine i ljudi osumnjičenih da su pomagali Ratku Mladiću dovelo je do njegovog hapšenja, izjavio je predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić.

"Utvrdili smo nekoliko pravaca od kojih smo očekivali da će nas odvesti do Mladića: njegovi ratni drugovi, grupa bosanskih Srba koji žive u Srbiji, koji su bili sa njim povezani u prošlosti, i naposletku njegova familija", rekao je predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić u intervjuu britanskoj agenciji Rojters.

"Jedan od tih tragova konačno nas je odveo do Mladića", rekao je Ljajić.

Ministar je rekao da je pre nekoliko godina dobio dojavu gde se Mladić nalazi, koja je vodila ka istoj kući gde je pre dva dana uhapšen.

"Jedan čovek je zvao pre izvesnog vremena i tražio da razgovara sa mnom i rekao da je u jednom selu blizu Zrenjanina video plavi 'folksvagen golf' takvih i takvih registarskih tabilica i da misli da je video Mladića unutra", rekao je Ljajić.

Ministar je naveo da je sve informacije dao bezbednosnim agencijama koje su nastavile da prate taj slučaj, ali da je "trag zatim postao hladan". Što se tiče uslova u kojima je Mladić živeo, Ljajić je rekao da je on "živeo asketskim životom, praktično nikada nije napuštao svoje sklonište, retko je otvarao prozore, soba je bila u neredu sa mnoštvom lekova i pilula na stolu".

Ljajić je rekao da je Mladić sam davao sebi terapiju, kao i da je pronađen stari mobilni telefon koji nije koristio.

"On je pokušao da se odmakne od prozora kada je video da neko ulazi u dvorište, nadajući se da će se policija usresrediti na kuću pored seoske kuće u kojoj je bio", naveo je Ljajić.

"Policija je ušla upravo u tu seosku kuću: on im je prišao i predao ličnu kartu sa svojim imenom, koja je istekla. Nije pokušavao da sakrije svoj identitet", dodao je Ljajić.

Mladić je uhapšen u četvrtak u selu Lazarevu, kod Zrenjanina u kući svog rođaka. Optužnica protiv Mladića podignuta je pred Haškim tribunalom 1995. godine, a u bekstvu je zvanično od kraja 1996. godine.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво