Uhapšeni zbog napada na romskog mladića

Tri osobe uhapšenje zbog napada na romskog mladića. Oni se sumnjiče da su juče na autobuskoj stanici u Ustaničkoj vređali mladića na nacionalnoj osnovi, a potom ga udarali u glavu i telo i naneli mu lake lake telesne povrede. Povređen i mladić koji je branio napadnutog.

Beogradska policija je uhapsila tri mladića i odredila im polcijsko zadržavanje zbog sumnje da su na stanici GSP u Ustaničkoj ulici, u autobusu na liniji broj 31, napali mladića romske nacionalnosti S. N. (20) i naneli mu lakše telesne povrede, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična dela izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti i nasilničko ponašanje uhapšeni su Marko Marković (24) i Milivoje Jevremović (25) iz Beograda i Marko Ojdanić (25) iz Gornjeg Milanovca, saopštio je MUP.

Osumnjičeni se sumnjiče da su juče u Ustaničkoj ulici napali mladića romske nacionalnosti N.S. (20) i tom prilikom ga najpre vređali na nacionalnoj osnovi.

Potom su ga više puta udarili u predelu glave i tela, nanevši mu lake telesne povrede, a osumnjičeni su, takođe, naneli lake telesne povrede i N.V. (19), koji se nalazio u autobusu i pritekao u pomoć S.N.

Markoviću, Jevremoviću i Ojdaniću je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu.

S. N. se, kako je Tanjugu ranije danas rekao predsednik Radne grupe za poboljšanje bezbednosti grada Dejan Ranđić, nalazi se na kućnom oporavku.

"Nakon što je detaljnim pregledom lekara u Urgentnom centru utvrđeno da su povrde lakše prirode, S.N. je pušten kući. Uverili smo se da se oseća bolje i, kako kaže, jedno ima problema sa levim ramenom", precizirao je Ranđić, nakon posete S. N. u njegovom domu na Zvezdari.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво