Читај ми!

Država ne veruje Mladićima

Novac zaplenjen prilikom pretresa stana porodice Mladić, ne pripada njima, već je namenjen finansiranju skrivanja Ratka Mladića, tvrdi država. Supruga i sin najpoznatijeg haškog begunca kažu da to nije dokazano i da je zaplena nezakonita.

Država smatra da porodici Ratka Mladića ne treba da vrati 14.540 evra koje je policija zaplenila tokom pretresa njihovog stana, jer veruje da to nije novac Bose i Darka Mladića, već da je prikupljen za finansiranje skrivanja haškog begunca.

Predstavnik države se nije pojavio na početku suđenja po tužbi Mladićevih supruge i sina, ali je u pisanom odgovoru javno pravobranilaštvo navelo da Mladići nemaju pravo da tuže državu, jer novac nije njihov.

Advokat porodice Mladić je, istovremeno, ponovio da je policija nezakonito i mimo naredbe istražnog sudije Veća za ratne zločine tokom pretresa stana Mladića na Banovom Brdu oduzela 14.540 evra.

"Policija je mimo naredbe istražnog sudije, kojom je decidirano naveden njen zadatak, od Mladićeve porodice zaplenila novac. U naredbi se navodi da je zadatak policije da izvrši pretres u cilju pronalaženja tragova, lekova, medicinske dokumentacije i drugih stvari koje bi uputile na skrivanje Mladića, a ne da oduzima novac", ukazao je advokat Miloš Šaljić, na početku suđenja u Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

Bosiljka i Darko Mladić tužili su državu zbog, kako tvrde, nezakonite zaplene 14.540 evra oduzetih tokom više policijskih akcija, jer smatraju da novac nije mogao da bude oduzet, pošto protiv njih nije pokrenut nikakav postupak, i da je država trebalo da dokaže da su pare namenjene za finansiranje Mladićevog skrivanja.

Šaljić je na današnjem ročištu sudu priložio potvrde o oduzimanju novca, koje glase na Bosiljku i Darka Mladića, za koje je naveo da su dovoljan dokaz da je novac njihov. Od Bosiljke je oduzeto 1.940 evra, a od Darka 12.600.

Sud je državi ostavio rok od mesec dana da se izjasni na podnete dokaze - potvrde i naredbu istražnog sudije. Sledeći pretres zakazan je za 7. septembar, kada bi predstavnik javnog pravobranilaštva u ime držve trebalo da se izjasni o navodima tužbe.

Број коментара 35

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи