Читај ми!

Bramerc 17. maja šalje izveštaj

Izveštaj o saradnji Srbije sa Tribunalom, tužilac Serž Bramerc poslaće 17. maja. Bramerc će se 6. juna obratiti Savetu bezbednosti UN.

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc poslaće 17. maja Sekretarijatu Ujedinjenih nacija izveštaj o saradnji Srbije s Tribunalom, a potom će dokument biti podeljen članicama Saveta bezbednosti, izjavio je Tanjugu Bramercov savetnik Frederik Svinen.

Bramerc će se 6. juna obratiti Savetu bezbednosti, rečeno je prethodno na konferenciji za novinare u Hagu.

Glavni haški tužilac posetio je Beograd 10. i 11. maja, uoči podnošenja redovnog izveštaja, i razgovarao sa zvaničnima Srbije o saradnji s Tribunalom.

Bramerc je, posle sastanka s predsednikom Srbije Borisom Tadićem, ponovio da hapšenje Ratka Mladića nema alternativu i da je "ključ za hapšenje" Mladića i Gorana Hadžića u Srbiji.

Upitan kako će njegov izveštaj uticati na odluke Evropske unije o daljim koracima Srbije ka Uniji, haški tužilac je izjavio da je svestan da Unija pomno prati njegove izveštaje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи