Читај ми!

Urošu Mišiću prepolovljena kazna

Navijač Uroš Mišić, koji je napao bakljom policajca Nebojšu Trajkovića, konačnom presudom Apelacionog suda osuđen je na pet i po godina zatvora, izjavio je njegov advokat. Apelacioni sud: Odluka još nije formalno doneta.

Apelacioni sud u Beogradu izrekao je konačnu presudu od pet i po godina zatvora navijaču Urošu Mišiću za napad na žanadara Nebojšu Trajkovića tokom utakmice Crvena zvezda - Hajduk iz Kule, odigrane 2. decembra 2007. godine, rekao je Mišićev advokat Borivoje Borović.

Mišiću će u kaznu biti uračunat i boravak u pritvoru, pa bi tako mogao da bude oslobođen sredinom 2013. godine.

Njegov advokat kaže da još uvek nije zvanično dobio presudu, ali i ističe da je sudija, koji je predsedavao Većem, rekao da će presuda u pisanoj formi biti dostavljena do prvog maja.

Međutim, Apelacioni sud nije mogao da potvrdi da je kazna smanjena, jer odluka još nije formalno doneta.

''U toku je izrada presude u tom slučaju, koja posle toga treba da bude spuštena u odeljenje sudske prakse, koje treba da je odobri", izjavila je portparol suda Mirjana Piljić. Nakon toga će, kaže Piljićeva, odluka biti ekspedovana iz Suda i dostavljena strankama.

Mišićev advokat smatra da će umanjenje presude biti dokaz da je sud postupio po zakonu. Komentarišući navodno umanjenje kazne, Borović je rekao da je "sudsko veće smoglo snage da se bavi pravom, a ne medijskim spekulacijama o krivičnom događaju".

Prema Borovićevim rečima, prethodna kazna je bila veoma visoka i medijski odobravana, pa je time bilo "otežano da se kazna umanji i stavi u realne okvire".

"Smatram da se Apelacioni sud ponašao po Dušanovom zakoniku, jer nema straha od vlasti već su se vodili pravnim činjenicama", istakao je Borović.

Tokom dva sudska procesa negirao je da je želeo da ubije Trajkovića. Međutim, prvostepenim presudama, bilo je utvrđeno je da je Mišić bio svestan posledica napada na Trajkovića i oba puta osuđen je na desetogodišnju kaznu zatvora.

Број коментара 62

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара