Ugašen požar u "Jasenu"

Izgorela Upravna zgrada fabrike "Jasen" u Kraljevu. Požar ugašen, povređenih nema. Požar izazvao kvar na utičnici na koju je bila prilljučena termoakumulaciona peć.

Požar koji je jutros izbio u Upravnoj zgradi Drvne industrije "Jasen" u Kraljevu, lokalizovan je oko podne, a potpuno ugašen posle osam sati. U požaru nije bilo povređenih.

Požar je izazvan kvarom u trofaznoj utičnoci na koju je bula priključena termoakumulaciona peć, saopštila je kraljevačka policija. Ukupna šteta se procenjuje na oko deset miliona dinara.

Posle skoro osam sati vatrogasci su uspeli da potpuno ugase požar, ali je jedna vatrogasna jedinica ostala u krugu fabrike iz preventivnih razloga. 

U gašenju požara, pored četiri ekipe vatrogasno-spasilačke jedinice Odeljenja za vanredne situacije u Kraljevu, učestvovali su i vatrogasci dobrovoljci "Fabrike vagona" i "Jasena".

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Kraljevu Radoica Kočović rekao je da je prva dojava o požaru stigla u 6.40 i da su ekipe za par minuta bile na terenu.

Prema njegovim rečima, vatrogasci su sprečili da se požar proširi na industrijske pogone u kojima se nalazi nameštaj.

U Upravnoj zgradi, od 1.300 kvadrata, izgoreo je kompjuterski softver koji upravlja proizvodnjom nameštaja.

Upravna zgrada "Jasena" je montažnog tipa, od drvene građe, tako da je vatra vrlo brzo zahvatila ceo objekat, koji se nalazi u industrijskoj zoni Kraljeva.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи