Popović protiv Koštunice

Advokat Srđa Popović podneo krivične prijave protiv nekoliko osoba zbog oružane pobune JSO, novembra 2001. godine. Krivična prijava i protiv predsednika DSS-a Vojislava Koštunice. DSS odbacuje optužbe, "sa najdubljim gnušanjem".

Pravni zastupnik porodice Đinđić, Srđa Popović, podneo je Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal, krivične prijave protiv nekoliko osoba, zbog oružane pobune JSO novembra 2001. godine, kojom je obuhvaćen i tadašnji predsednik SRJ Vojislav Koštunica, prenosi Beta.

Demokratska stranka Srbije odbacila je optužbe protiv Koštunice uz ocenu da je krivičnom prijavom "prevršena svaka mera u primitivnoj kampanji koja se neprestano vodi protiv DSS".

Krivične prijave su, u ume majke i sesre ubijenog premijera, podnete protiv nekadašnjih komandanata JSO Milorada Ulemeka i Dušana Maričića, članova komande JSO Veselina Lečića i Zvezdana Jovanovića. Ulemek i Jovanović osuđeni su za atentat u kom je 12. marta 2003. godine ubijen premijer.

Popović je podneo prijavu i protiv tadašnjeg načelnika Uprave vojne bezbednosti, generala Ace Tomića.

Kao organizatori pobune navedeni su Ulemek, Maričić, Jovanović i Lečić, a objašnjena je i uloga vođe kriminalnog zemunskog klana Dušana Spasojevića.

Kako prenosi S media portal, Koštunica se tereti da, suprotno Ustavu SRJ, nije ugušio oružanu pobunu, a Tomić za podstrekivanje, obećanjem da se vojska neće mešati.

DSS odbacuje optužbe 

Demokratska stranka Srbije odbacila je "sa najdubljim gnušanjem" optužbe protiv predsednika te stranke Vojislava Koštunice.

"DSS sa potpunim prezirom razobličava moralnu nakaznost advokata Popovića i najoštrije osuđuje raspirivača ove gnusobne histerije", saopštio je DSS, optužujući ga da je "potpisao zahtev da se bombarduju njegov rodni grad Beograd i Srbija".

U saopštenju DSS-a, Srđa Popović je označen kao "branilac doglavnika Artukovića" i "podstrekač na ubijanje Srba".

Popović, koji je u suđenju za ubistvo Đinđića zastupao porodicu, izjavio je ranije danas da bi istraga o pobuni JSO pomogla u rasvetljavanju političke pozadine atentata na Đinđića i da je pobuna bila politički uvod u atentat.

U procesu za ubistvo Đinđića, jula 2005. godine, Popović i advokat Radivoj Paunović, podneli su tadašnjem specijalnom tužiocu za organizovani kriminal Slobodanu Radovanoviću predlog za proširenje optužnice i na oružanu pobunu JSO, što je odbijeno.

Sudsko veće je u tom postupku odbilo i da sasluša Koštunicu kao svedoka.

Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal nedavno je najavilo istragu oružane pobune JSO.

broj komentara 3 pošalji komentar
(četvrtak, 11. nov 2010, 23:03) - Dragutin [neregistrovani]

Moguce je

Moguce je.

(četvrtak, 11. nov 2010, 18:03) - anonymous [neregistrovani]

Невероватно!!!

Докле иде ова хистеријса,па зар је могуће да неко стварно верује да је Коштуница крив,без обзира да ли подржава ту политичку опцију.

(četvrtak, 11. nov 2010, 17:57) - zoran [neregistrovani]

Novi Popović

Neverovatno, čoveka koji je promenio Srbiju pobedivši Slobu ponovo napadaju.Još jednom ću podsetiti neobaveštene da je Đinđić samo tri dana pre nego što je ubijen izjavio na Televiziji u jednom intervjuu "da neće dozvoliti da se Kosovo odcepi od Srbije pa i po cenu da ostane bez svojih zapadnih prijatelja".Dakle Đinđić je govorio isto što i Koštunica ,sad treba videti zašto je Đinđić promenio donekle svoj stav i ko ga je verovatno zbog toga ubio.Znamo ko ga je ubio ali ko im je to naredio ili ko im je inspirator.Sumljam da je neko iz Srbije želeo da Đinđić bude ubijen.