Uhapšeni srpski "šeici"

Zbog sumnje da su potkradanjem goriva, na pumpama NIS-a, oštetilili građane za više od dva miliona evra, uhapšene 22 osobe. Do sada prevara otkrivena na 15 pumpi.

U okviru policijske akcije "Pištolj", na teritoriji Srbije uhapšena 22 člana organizovane kriminalne grupe zbog malverzacija na pumpama Naftne industrije Srbije.

Prema rečima ministra policije Ivice Dačića, ta grupa je poslednjih nekoliko godina organizovano potkradala građane prilikom kupovine goriva.

Srpski "šeici", kako u žargonu zovu radnike na pumpama, aparate su podešavali tako da ne pokazuju pravu količinu sipanog goriva. Na taj način, kaže ministar Dačić, građani su oštećeni za dva miliona evra. Prevara je otkrivena na 15 NIS-ovih pumpi koje su blokirane.

U okviru akcije koja nije okončana, uhapšeni su šef Odseka u kontroli mera Beograd Veljko J, iz Direkcije za kontrolu mera i dragocene metale, šef Odeljenja za održavanje instalacija "NIS Jugopetrol" za Kragujevac Goran D. i šef Odeljenja za održavanje instalacija "NIS Jugopetrol" za Beograd Mirko K.

Među uhapšenima su i radnici na održavanju instalacija NIS-a za region Beograd, Nikola S, Zoran B. i Božidar Z, kao i poslovođe benzinskih stanica NIS-a Ljiljana V, Goran P, Radovan T, Miljan P, Zoran J, Dragan P, Momir Đ, Vladimir P, Zoran K, Vidana Đ, Zoran M, Slobodan J, Ignjat P, Dragan M, Mirko V. i Zoran B.

"Policija je od osumnjičenih privremeno oduzela više od 100.000 evra, preko pola miliona dinara, nekoliko skupocenih automobila srednje klase, devizne knjižice, ugovore o kupoprodaji nepokretnosi, oružje u nelegalnom posedu, 11 paketića biljne mase nalik na opojnu drogu heroin, hartije od vrednosti, žigove i plombe za pečaćenje pumpnih automata, rezervne delove pumpnih automata i druge predmete", saopštio je MUP.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom sudiji Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu.

broj komentara 84 pošalji komentar
(četvrtak, 11. nov 2010, 10:41)
anonymous [neregistrovani]

Nis

Na Nis-ovoj pumpi u Obrenovcu, u rezervoar od 50L meni su uspeli da sipaju 59L. Zadnjih par godina tu pumpu ne posecuje vise niko, jer se i ostalima desilo slicno, tako da sad najvise sluzi kao parking.

(sreda, 10. nov 2010, 22:30)
"Сипни га, мајсторе" [neregistrovani]

Точиновци

Све ми се чини да ће истрагу морати да прошире на барем 150 пумпи, и да укључе преваре са ТНГ! Узгред, песак се сипа, а течност се точи.

(sreda, 10. nov 2010, 22:15)
anonymous [neregistrovani]

a gas?

nevidjeno se krade na gasu,sto se tice kvaliteta a i kako da izmerite kolicinu??Gde se okrenes krade se od vrha do dna strasno!

(sreda, 10. nov 2010, 17:01)
anonymous [neregistrovani]

Kanister

Mozda je to neki specijalni japanski kanister !

(sreda, 10. nov 2010, 14:50)
anonymous [neregistrovani]

da

Tako treba sve u aps. Ja sam jednom ostao bez benzina i odem sa kanisterom od 5 litara na NIS pumpu i u kanister mi stane 5,8 litara. I sve se kanim da odem opet da proverim to al bas mi je drago da se neko setio pre mene! SVe u zatvor i imovina neka da im se konfiskuje!

(sreda, 10. nov 2010, 14:16)
anonymous [neregistrovani]

v.m.lug

treba proveriti obe benzinske pumpe V.M.Lug, na autoputu, izlazak iz Beograda, pogotovo ona na ulasku u BG. Tamo za dati novac dobijete najmanje goriva.

(sreda, 10. nov 2010, 12:46)
anonymous [neregistrovani]

sremcica

izostavili su pumpe u sremcici i zelezniku i i tamo radnici imaju nesto u džepu kada tocis stoje pored aparata i igraju džepni bilijar

(sreda, 10. nov 2010, 11:41)
anonymous [neregistrovani]

Masovna pojava

Ovi su samo jedan primer onoga sto se desava sirom Srbije,na pumpama.Radi se svasta,od prevara s uredjajima za bazdarenje,do razblazivanja goriva vodom.

(sreda, 10. nov 2010, 11:41)
anonymous [neregistrovani]

Bili

Proveri te sve pumpe. Na rezervoar od 60l(šezdeset litara) ukradu i do 10l(deset litara)!
Ima tu jos ucesnika, od rafinerije pa sve do "pumpadzija"! Treba ceo lanac snabdevanja preispitati, a ovako i na ovaj nacin stitite druge saučesnike koji su takođe direktno umešani u krađu i koji će nastaviti da kradu!

(sreda, 10. nov 2010, 11:06)
anonymous [neregistrovani]

Muzu brate muzu

a ja sam magarac, imam strane tablice.Sta mislis kako mene tek "muzu"