Borbe pasa za stranu klijentelu

Policijska uprava u Jagodini dostavila je Dopisništvu RTS-u video materijal borbe pasa u Kolaru, zbog čega su nedelju privedene četiri osobe. Borbama prisustvovali državljani Austrije, Grčke, Nemačke...

Istražni sudija Osnovnog suda u Jagodini odredio je pritvor do osam dana za četvoro građana iz Jagodine, Sremske Mitrovice i Beča koje je jagodinska policija uhapsila zbog organizovanja borbe pasa.

U roku od desetak dana policija u Bogatiću i okolini Jagodine otkrila je mesta gde su se odigravale nelegalne borbe pasa, kojima su prisustvovali i stranci.

Nelegalnoj borbi pit bul terijera i klađenju u vikendici Vesne Antonijević u Kolaru kod Jagodine prisustvovali su državljani Austrije, Grčke, Nemačke, Makedonije, Bosne i Hercegovine i veći broj naših ljudi.

Na mestu borbe, policija je pronašla vagu za merenje pasa, vitaminske injekcije i aparat za ubijanje teško povređenih životinja. Kod jednog od posmatrača pronađena je kamera i snimak borbe.

Video materijal je Dopisništvu RTS-a dostavila Policijska uprava u Jagodini.

Zlatan Vulić iz Policijske uprave u Jagodini rekao je da su prisutni, po dolasku policije, pokušali da pobegnu.

"Jedan deo ljudi je preko njiva i pobegao, a veći deo njih je od strane policije identifikovan", rekao je Vulić.

Meštani Kolara kod Jagodine nisu želeli ništa da kažu o tom događaju, mada su sasvim sigurno u noći između subote i nedelje u polju kraj sela primetili veliki broj automobila.

U dvorištu vikendice još uvek se nalazi ring, gde se surova borba pasa odigrala. Primetni su i tragovi krvi.

Vidno povređene pse veterinarska inspekcija oduzela je od vlasnika i oni su trenutno pod terapijom u Veterinarskoj stanici u Ćupriji. Posle oporavka biće smešteni u prihvatilištu za pse u okolini Ćuprije.

Načelnik Službe "Zoo higijena" u Ćupriji Goran Petrović rekao je da su psi dobili neophodan tretman još u Jagodini i dodao da će u Ćupriji ostati dok im ne zarastu rane.

Osumnjičenima je određena mera zadržavanja, do saslušanja pred istražnim sudijom Osnovnog suda u Jagodini.

Krivični zakonik za delo mučenja i ubijaja životinja predviđa zatvorsku kaznu u trajanju od 3 meseca do 3 godine i novčanu kaznu.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи