Šešelj pristao na operaciju

Vojislav Šešelj pristao da bude operisan i da mu se uradi ablacija električnog puta u srcu. Zoran Krasić rekao da ne zna kada će predsednik SRS-a biti operisan, ali da je to put da njegovi zdravstveni problemi budu na neki način sanirani.

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, kome se sudi u Haškom tribunalu, saglasio se da bude operisan, izjavio je šef pravnog tima za odbranu lidera radikala Zoran Krasić.

Vođa SRS je svojim potpisom pristao da mu bude obavljena ablacija električnog puta u srcu, rekao je Krasić na konferenciji za novinare, dodavši da se još ne zna kada će operacija biti obavljena.

Prema Krasiću, visokom funkcioneru SRS, Šešelj ima velike zdravstvene probleme i operacija predstavlja verovatno put da oni na neki način budu sanirani i rešeni.

Krasić je na konferenciji pod sloganom "Zaustavite ubijanje Šešelja" rekao da je ta poruka upućena nadležnima i građanima "zbog nekoliko bolnih iskustava kako se Tribunal ophodi prema zdravstvenom stanju optuženih, za šta je primer i neadekvatno lečenje Slobodana Miloševića".

Krasić je podsetio da je Pretresno veće naložilo sekretaru Tribunala da formira tročlanu komisiju - lekarski konzilijum eksperata od međunarodnog ugleda koji bi trebalo da utvrdi uzrok srčanih smetnji Šešelja, odnosno aritmija i tahikardija.

Krasić je rekao da je sekretar Tribunala najzad odredio prijatelja suda koji bi sproveo istragu da li su bivša glavna tužiteljka haškog tribunala Karle de Ponte i njeni saradnika zbog zastrašivanja i pritiska na svedoke iskazali nepoštovanje prema sudu koji je ad hok organ Ujedinjenih nacija.

Pretresno veće je usvojilo zahtev Šešelja da 13 delova iz dnevnika Ratka Mladića bude prevedeno na srpski jezik i lideru radikala će biti dostavljena ta dokumentacija, rekao je Krasić

Verovatno reč o nameri da ti dnevnici budu uvršteni u sudski spis, prokomentarisao je Krasić.

Funkcioner SRS je rekao da za sledeću nedelju nisu planirane nikakve aktivnosti u Haškom tribunalu u procesu protiv Šešelja.

Šešelja su tužioci Međunarodnog krivičnog suda za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji optužili za zločine protiv čovečnosti i povrede ratnog prava i običaja u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini (BIH) i Vojvodini od 1991. do 1993. godine

Šešelj se dobrovoljno predao tribunalu u februaru 2003, a suđenje mu je počelo u novembru 2007.

Predsednik SRS je 21. januara 2009. dodatno optužen za nepoštovanje Tribunala zbog obelodavanja imena i drugih ličnih detalja tri svedoka, čiji je identitet po nalogu pretresnog veća bio zaštićen od javnosti.

Šešelj je osuđen na 15 meseci zatvora zbog nepoštovanja suda i ta kazna mu je potvrđena 19. maja 2010.

Lider SRS je 4. februara ove godine drugi put optužen zato što je u knjizi objavio podatke o 11 zaštićenih svedoka.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво