Izgrednicima produžen pritvor

Sud u Đenovi, posle saslušanja, produžio pritvor preostaloj četvorici, od osam uhapšenih, navijača zbog nereda na fudbalskoj utakmici Italija-Srbija.

Izgrednici  su uhapšeni u utorak zbog izazivanja incidenata na fudbalskoj utakmici reprezentacija Italije i Srbije.

Goran Stanić (30), koji se tereti za pružanje otpora prilikom hapšenja, rekao je pred sudom da nije ništa uradio, već da je bio napadnut. Stanić ima dve povrede na telu, od kojih se jedna nalazi na glavi.

Nenad Radović (20) je izjavio da nema nikakve veze sa incidentima na utakmici, da ne poznaje vođu navijača Ivana Bogdanova i da nije pripadnik nijedne organizovane navijačke grupe, javila je italijanska agencija ANSA.

Njih dvojica su sudiji rekli da su im u zatvoru Marasi, gde se nalaze, pretili albanski zatvorenici i da zbog toga traže da budu premešteni u drugi zatvor.

Ostali uhapšeni izgrednici, među kojima je i glavnoosumnjičeni Ivan Bogdanov, juče su saslušani i o njihovoj kazni nadležni sud odlučiće u ponedeljak.

Bogdanov je na saslušanju rekao da su neredi na stadionu bili usmereni protiv Fudbalskog saveza Srbije, koji, prema njegovim rečima, ne dozvoljava igračima Crvene zvezde da igraju u reprezentaciji.

Bogdanov je izjavio da je u Đenovu došao dan pred utakmicu i da je tokom sukoba izgubio kontrolu nad situacijom.

Njegovi branioci, Alesandra Baudino i Đanfranko Pagano, tražili su kaznu od najviše dve godine i proterivanje iz Italije, pošto se radi o stranom državljaninu.

Za ponedeljak je predviđen sastanak advokata odbrane sa tužilaštvom, gde bi, prema sporazumu o priznanju krivice, navijači mogli da dobiju kaznu od dve godine zatvora i da odmah zatim budu proterani iz Italije.

U suprotnom, ako sudija odbije taj sporazum, navijačima preti kazna od četiri godine zatvora, koja bi mogla da bude i uvećana zbog otežavajućih okolnosti pod kojima je krivično delo izvršeno, kao što su narušavanje javnog reda i mira i pružanja otpora prilikom hapšenja.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво