Poginula Borka Vučić

Visoki funkcioner SPS-a Borka Vučić poginula je u teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila između Batočine i Lapova. U toj nesreći poginula je i Mirjana Blagojević iz Beograda. Dvoje saputnika lakše je povređeno i nalaze se u Kliničkom centru u Kragujevcu.

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 15 časova na autoputu Beograd-Niš, na deonici između Batočine i Lapova, poginula je funkcioner SPS-a Borka Vučić. U udesu je poginula i Mirjana Blagojević iz Beograda.

Ostalih dvoje putnika Dejan Blagojević i Verica Milaković su povređeni i nalaze se u  Kragujevačkom kliničkom centru.

Dejan Blagojević (1982) koji je upravljao vozilom lakše povređen, dok je Verica Milanović teže povređena, ali nije u životnoj opasnosti, rekao je doktor Vladimir Đorđević.

"Blagojević ima lake telesne povrede, a Milakovićevoj su urađeni skener glave, vratne kičme, grudnog koša i abdomena i nema znakova povrede unutrašnjeih organa", rekao je Đorđević.

On je naglasio da se kod Milakovićeve trenutno radi dodatna dijagnostika, jer se sumnja da ima nekoliko polomljenih rebara.

Uzrok nesreće još nije poznat, a prema izjavi vozača Dejana Blagojevića "nešto je puklo, posle čega je usledilo prevrtanje automobila, koji se, nakon što su ispali svi putnici, i upalio".

Načelnik kragujevačke policije Ivan Đorović rekao je da je na automobilu najverovatnije pukla guma, nakon čega je vozač izgubio kontrolu i probio zaštitni zid.

Prema njegovim rečima, nakon toga se automobil nekoliko puta prevrnuo i tada su Borka Vučić i Mirjana Blagojević ispale iz vozila.

Vozač Dejan Blagojević izgubio je svest, ali se nakon nekoliko minuta osvestio i uspeo da izađe pošto se automobil zapalio.

Đorović je rekao da će u ponedeljak biti izvršena obdukcija tela poginulih.

Biografija Borke Vučić

Borka Vučić rođena je aprila 1926. u Komiriću kod Valjeva, blizu Osečine i Tršića, na sredini puta ka Loznici.

Kao treće od šestoro dece u učiteljskoj porodici Mucić, odrastala je u Rađevini i Tamnavi, selima u kojima joj je otac službovao.

Kasnije, porodica Mucić odselila se u Pančevo a 1941, a kasnije, zbog rata, seli se u Beograd gde je 1951. godine završila Pravni fakultet.

Specijalizirala je bankarstvo u SAD, Londonu i Holandiji.

Radila u Ekonomskom institutu SFRJ, bila šef kabineta sekretara za spoljnu trgovinu SIV-a, šef kabineta direktora Saveznog zavoda za planiranje i sekretara za industriju i građevinarstvo SIV-a.

Bankarstvom počela da se bavi u Privrednoj banci Srbije, koja se kasnije utopila u Udruženu beogradsku banku, a ova kasnije postala Beogradska banka.

Bila je najpoznatiji bankar Slobodana Miloševića, s kojim je zajedno radila u Beogradskoj banci.

Bila je direktor predstavništva Beogradske banke u Londonu, a za vreme sankcija bila je poznata kao direktor agencije Beogradske banke na Kipru.

Pre dve godine, kao najstariji poslanik, predsedvala je sednicama Narodne skupštine.

U poslednje vreme posvetila se Fondu za mlade poljoprivrednike koji je osnovala, kako je rekla, s velikim žarom, imajući na umu i svog dedu Mucića, uglednog seljaka i narodnog poslanika.

Udala se odmah po završetku fakulteta za Stevana, pravnika, koji je umro pre nekoliko godina. S njim je imala sina, koji je takođe, bio pravnik, i koji je umro je u 26-oj godini. O tome je teško govorila.

broj komentara 59 pošalji komentar
(petak, 07. avg 2009, 13:27)
Đorđe [neregistrovani]

Super Baka

Ovo je velika tragedija za Srbiju. Veliki čovek, veliki patriota, žena nad ženama, "Srpska majka hrabrost". Legenda bankarstva.

Naka joj Gospod podari večni spokoj.

(ponedeljak, 03. avg 2009, 20:37)
anonymous dusica [neregistrovani]

Borka Vucic

neka im je laka zemlja,

(ponedeljak, 03. avg 2009, 17:46)
anonymous [neregistrovani]

Saučešće

Katastrofa. Saučešće porodici Blagojević.

(ponedeljak, 03. avg 2009, 16:51)
anonymous [neregistrovani]

Borka Vučic

Zamolio bih te da ne vređaš nas koji mislimo sopstvenom glavom. Ja najbolje znam koliko vredim, svakako tu stvar bolje znam od tebe.

(ponedeljak, 03. avg 2009, 16:35)
anonymous [neregistrovani]

Borka

Bila je čast poznavati vas. Neka vam je večna slava i hvala.

(ponedeljak, 03. avg 2009, 02:41)
anonymous [neregistrovani]

Borka Vučic

Ne vredi govoriti istinu onima koji je ne zele cuti i koji sude bez suda, bez dokaza i poznavanja stvari cak i u trenucima necije smrti.Kod nas se jos uvek sudi i presudjuje po partijskoj pripadnosti i politickoj ostrascenosti i nema spremnosti da se prizna cak i ono sta pojedincu i svet priznaje.Sopenhauer je davno rekao:"Da bi se priznala tudja vrednost, treba prethodno posedovati vlastitu".
Moje saucesce porodici!

(nedelja, 02. avg 2009, 21:11)
anonymous [neregistrovani]

Borka Vučic

neka im je laka zemlja.

(nedelja, 02. avg 2009, 19:43)
anonymous [neregistrovani]

neznanje

A šta kažeš na lično iskustvo, jer sam sve to što si nabrojao osetio na koži.

(nedelja, 02. avg 2009, 19:14)
anonymous [neregistrovani]

mrtva usta ne govore


Jedan od kljucnih svedoka u mogucem sudjenju Miri Markovic i ostalim kolaboratorima familije Milosevic je "tragicno nastradao". Podsecamo vas da je pod vrlo slicnim okolnostima i podnosilac tuzbe protiv Marka Milosevica "tragicno nastradao", bas kao sto se to dogodilo i Vuku Draskovicu. Slucajnost ili ne, tek.vrlo interesantan rasplet afere sa kradjom srpskog bogatstva i prebacivanjem na Kipar.

(nedelja, 02. avg 2009, 17:51)
dulebg [neregistrovani]

Неисправна "фабија"

Никада на друму нисам видео "Шкоду-Фабију" у квару. Можда Југа, Ладу, старог Варбурга, али новије аутомобиле никако!

И шта то има да пукне "после чега је возило изгубило правац" још се и запалило? Тјуберлес гуме не пуцају - барем мени није познато, већ полакогубе на притиску??