Uhapšen direktor turističke agencije

Zbog varanja turista koji su uplaćivali aranžmane za Tursku policija uhapsila direktora turističke agencije "Stela trevel internacional" Edina Džihića iz Priboja.

Pripadnici MUP-a, Uprave kriminalističke policije i Policijske uprave za grad Beograd, u saradnji sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu, uhapsili su Edina Džihića (27) iz Priboja, zbog sumnje da je izvršio krivična dela zloupotreba ovlašćenja u privredi i prevara.

Uhapšeni se sumnjiči da je od februara do danas, kao direktor turističke agencije "Stela trevel internacional" (Stella Travel International) iz Beograda, ugovarao turističke aranžmane sa subagentom, turističkom organizacijom "Top turs" (Top tours) iz Beograda, navedeno je u saopštenju MUP-a.

Kako se navodi u saopštenju, direktor Edin Džihić je osumnjičen da je od turističke agencije "Top turs" preuzeo 581.898 dinara za aranžmane šest putnika za Tursku i zadržao novac na račnu agencije "Stela trevela", umesto da plati usluge kompanijama u Turskoj.

Prema saznanjima policije, broj oštećenih građana je veći, što će se utvrditi istragom, kao i iznos ukupne štete koju je klijentima nanela turistička agencija "Stela trevel".

Turistička inspekcija Srbije je 6. avgusta zatražila oduzimanje licence beogradskoj turističkoj agenciji "Stela trevel internacional" jer nije imala ugovor sa lokalnim partnerima o smeštaju turista u Turskoj i nije obezbedila putnicima smeštaj u Alanji i Kemeru.

Turistička inspekcija Ministarstva ekonomije Srbije je, kako se dodaje, podnela Tužilaštvu i krivične prijave protiv odgovornih lica u agenciji "Stela trevel" zbog prevare i nesavesnog poslovanja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво