"Delta star" protiv Forcanove

Tužilaštvo primilo krivičnu prijavu koju je privredno društvo "Delta star" podnelo protiv Milke Forcan, Smiljke Mileusnić-Adžić i Zvezdana Ćosića, zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj.

Više javno tužilaštvo u Beogradu potvrdilo je da je "Delta star d.o.o", jedno od preduzeća "Delta holdinga" čiji je vlasnik Miroslav Mišković, podnelo kriviču prijavu protiv Milke Forcan, njene sestre Smiljke Mileusnić-Adžić i Zvezdana Ćosića, zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj.

Postojanje Miškovićeve krivične prijave protiv Forcanove i njene sestre Smiljke Mileusnić-Adžić obelodanili su, proteklih dana, beogradski mediji, koji danas najavljuju da će nekadašnja Miškovićeva najbliža saradnica na tu krivičnu prijavu odgovoriti istom merom zbog, kako navode, njenog udela u kompaniji "Delta Maksi".

Kako tvrde mediji, Mišković hoće da pred belgijski gigant "Delez", koji želi da kupi "Delta Maksi", izađe sa celim vlasničkim paketom, a sestre Milka i Smiljka, navodno, nisu voljne da mu prodaju svoj udeo.

Mišković, kako se navodi u krivičnoj prijavi, tvrdi da je Forcanova, kao predsednica UO "Jugohemije", gde je njena sestra generalni direktor, nekretnine te kuće prenela u drugu kompaniju.

Pre privatizacije, podsećaju listovi, na čelu "Jugohemije" bio je Jovan Mileusnić, otac sestara Milke i Smiljke.

Mediji pišu da je Forcanova s puta poručila da "advokati rade svoj posao".

Tužilaštvo ima rok od 30 dana da odgovori na krivičnu prijavu. Za to vreme, mediji se bave razlozima koji su uzrokovali razlaz tog "poslovnog tandema" i spekulišu da je on, najverovatnije, motivisan "internim vrednovanjem ljudi".

Odluku o napuštanju "Delte" Milka Forcan je saopštila krajem maja, na svojoj internet prezentaciji, a o njenom neslaganju s Miškovićem javnost je počela da spekuliše još pre dve godine, kada je Forcanova, zbog posla, više boravila u Briselu i Vašingtonu, nego u Srbiji.

Prošlog meseca, Forcanova je, u intervjuu za nedeljnik NIN, na pitanje o odnosu sa Miškovićem izjavila da postoje razmimoilaženja u sagledavanju situacije.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи