SRS: Pritisci da Šešelj ostane u pritvoru

Pojedinci iz Srbije traže od Haškog tribunala da Vojislav Šešelj što duže ostane u pritvoru, rekao šef pravnog tima za odbranu predsednika SRS Zoran Krasić.

Šef pravnog tima za odbranu predsednika Srpske radikalne stranke Zoran Krasić rekao je da pojedinci iz Srbije traže od Haškog tribunala da Vojislav Šešelj što duže ostane u pritvoru.

"Neki ljudi odavde vrše pritisak da se Vojislav Šešelj što duže zadrži u Hagu. Neki bi bili najsrećniji da se Šešelju ukine voda", rekao je Krasić na konferenciji za novinare u Zemunu ali nije naveo njihova imena.

Govoreći o ljudima koji ne bi želeli da se Šešelj vrati u Srbiju, Krasić je, aludirajući na Aleksandra Vučića iz Srpske napredne stranke, rekao da je "nekima od njih Saša Vukadinović, direktor Bezbednosno informativne agencije izdao uverenja da nisu strani špijuni".

Vučić je u januaru na sopstveni zahtev od BIA dobio uverenje da nije britanski špijun za šta su ga optužili poslanici Srpske radikalne stranke na sednici Odbora Skupštine Srbije za odbranu i bezbednost.

Krasić je izrazio uverenje da će se uprkos pritiscima iz Beograda Šešelj vratiti u Srbiju.

On je ponovo optužio haško tužilaštvo da je podiglo optužnicu protiv Šešelja na osnovu lažnih dokaza.

Lider Srpske radikalne stranke je optužen za zločine nad Hrvatima i Muslimanima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH 1991-93. godine.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи