Šešelj tuži novinare

Lider SRS Vojislav Šešelj i njegova supruga podneli tužbe protiv novinara i odgovornih u listovima "Blic" i "Pres" zbog, kako kažu u stranci, objavljivanja neistina da je Šešelj iz Haga naručio ubistvo Tomislava Nikolića.

Srpska radikalna stranka podnela je tužbe protiv predstavnika pojedinih medija zbog objavljivanja neistina da je predsednik SRS Vojislav Šešelj iz Haga naručio ubistvo lidera Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića, izjavio je funkcioner SRS Nemanja Šarović.

Šešelj je tužio novinarku "Blica" Tamaru Marković - Subotu, a tuženi su i glavni i odgovorni urednik tog lista Veselin Simonović, kao i vlasnik "Blica" kompanija "Ringier", rekao je Šarović na konferenciji za novinare.

Šešeljeva supruga, Jadranka, podnela je privatnu krivičnu tužbu protiv novinara lista "Vreme" Dejana Anastasijevića, jer je u "Blicu" izjavio da je Jadranka Šešelj donela u Beograd navodni spisak za likvidaciju na kome je bilo i ime Anastasijevića, naveo je Šarović.

Jadranka Šešelj je tužila osnivača i glavnog i odgovornog urednika lista "Pres" Dragana Vučićevića zbog teksta u kojem se tvrdi da je Miloš Simović u svom iskazu javnom tužiocu rekao da je Jadranka Šešelj prenela poruku o navodno naručenom ubistvu Nikolića.

SRS je u utorak podnela Republičkom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Nikolića, zamenika predsednika SNS Aleksandra Vučića i branilaca okrivljenog Miloša Simovića Želimira Čabrila i Miodraga Rašića, a pre nedelju dana i protiv Marković - Subote.

"SRS insistira da nadležni organi zatraže od Nikolića da odgovori ko je bio meta navodnog atentata, koji je Šešelj, prema lažnim tvrdnjama lidera SNS, pokušao da naruči pre dve-tri godine iz ćelije u Hagu, zatim preko koga je Šešelj navodno naručio ubistvo, ko je trebalo da bude navodni atentator i zašto se Nikolić tada nije obratio nadležnim organima", saopšteno je na konferenciji za novinare.

Šarović je ocenio da vlast u Srbiji obmanjuje građane da su pitanje ulaska u EU i nezavisnost Kosmeta, odnosno očuvanje teritorijalnog integriteta Srbije, dva potpuno odvojena pitanja.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво