Nisam naručio ubistvo Nikolića!

Lider SRS-a Vojislav Šešelj negirao je u sudnici Haškog tribunala da je iz pritvora naručio ubistvo nekadašnjeg saradnika Tomislava Nikolića, rekavši da je to "laž i kleveta".

Pred Haškim tribunalom lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj negirao je da je naručio ubistvo svog nekadašnjeg saradnika Tomislava Nikolića i istakao da su takve tvrdnje proizvod dogovora Aleksandra Vučića sa advokatima uhapšenog člana "zemunskog klana" Miloša Simovića.

"To su sve laži i klevete. Nikada u životu nisam bio umešan ni u jedno ubistvo i nedolično krivično delo", rekao je Šešelj, uz opasku da mu se do sada sudilo samo za političke delikte.

"Vučić i Simovićevi branioci Želimir Čabrilo i Miloš Rašić dogovorili su se da instruišu Miloša Simovića da me lažno optuži radi što većeg javnog efekta", tvrdio je Šešelj, sugerišući da je cilj bio rast popularnosti Nikolićeve i Vučićeve Srpske narodne stranke.

Kao "najveći problem", Šešelj je naveo to što "i Nikolić i Vučić tvrde da sam naručio ubistvo preko svoje žene Jadranke Šešelj".

Prema njegovim rečima, cilj takvih tvrdnji je da mu se ograniče posete supruge u pritvoru u Sheveningenu.

Šešelj je upozorio sudije da će prestati da uzima lekove, većinom za srce, ukoliko mu, kao posledica tvrdnji da je ubistvo navodno naručio preko supruge Jadranke, Tribunal ograniči suprugine posete.

Predsedavajući sudija Žan-Klod Antoneti uzvratio je optuženom da "ne ucenjuje".

Lider radikala je sudijama preneo i tvrdnje Nikolića da je on preko Vučića ranije, dok su svi bili saradnici u SRS, već pokušao da iz pritvora naruči jedno ubistvo, kao i da je novinar Dejan Anastasijević tvrdio da Šešelj stoji iza pokušaja njegovog ubistva.

"Pojavile su se ponovo i optužbe da sam bio umešan i u ubistvo premijera Zorana Đinđića", rekao je Šešelj, naglašavajući da su to "sve klevete i laži".

Šešelj je naznačio i da su njegovi saradnici podneli krivične prijave protiv Nikolića, Vučića i advokata Miloša Simovića.

U pritvoru Tribunala u Sheveningenu Šešelj je od 24. februara 2003. godine kada se dobrovoljno predao pošto je protiv njega podignuta optužnica zbog zločina nad nesrbima 1991-1993. godine.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се