Šešelj u Hagu do 2012. godine?

Šef pravnog tima za odbranu Vojislava Šešelja Zoran Krasić izjavio da u Haškom tribunalu ima najava da bi okončanje prvostepenog postupka protiv Šešelja moglo da se odloži i do 2012. godine.

Saslušanjem poslednjeg svedoka tužilaštva i suda, 6. i 7. jula biće nastavljen pretres u Haškom tribunalu u predmetu za ratne zločine protiv lidera radikala Vojislava Šešelja, najavio je šef pravnog tima za odbranu Šešelja Zoran Krasić.

Iako je haško veće najavilo da u septembru predstoji razmatranje dosadašnjih dokaza tužilaštva, čime se otvara i mogućnost donošenja oslobađajuće presude, u Haškom tribunalu ima najava da bi okončanje prvostepenog postupka protiv Šešelja moglo da se odloži i do 2012. godine, rekao je Krasić.

Zbog toga se vodi medijska kampanja protiv Šešelja, čiji je cilj da se lideru radikala uskrati mogućnost kvalitetne odbrane i odloži njegov povratak u Srbiju, rekao je Krasić na konferenciji za novinare.

Šešelj i SRS pokrenuće krivične postupke protiv svih koji nastoje da naude lideru radikala i sprovešće ih do kraja, najavio je Krasić, ističući da je Šešelj, koji je već osmu godinu u pritvorskoj jedinici Haškog tribunala, pod stalnim nadzorom i da ga je nemoguće posetiti, a da to ne bude snimljeno od Uprave pritvorske jedinice.

Krasić je optužio bivšeg stranačkog kolegu Aleksandra Vučića da je Šešelju svojevremeno nosio u Hag transkripte telefonskih razgovora između lidera naprednjaka Tomislava Nikolića i predsednika Srbije Borisa Tadića.

Šešelju se sudi za zločine protiv čovečnosti i povrede ratnih prava i običaja u Hrvatskoj, Vojvodini i Bosni i Hercegovini od 1991. do 1993. godine.

Lider radikala je 21. januara 2009. godine dodatno optužen za nepoštovanje Tribunala, zbog obelodanjivanja imena i drugih ličnih detalja tri svedoka, čiji identitet je, po nalogu pretresnog veća, bio zaštićen od javnosti.

Šešelj je 24. jula osuđen na 15 meseci zatvora zbog nepoštovanja suda i ta kazna mu je potvrđena 19. maja 2010. godine. Šešelj je 4. februara 2010. drugi put optužen zbog objavljivanja, u knjizi, podataka o 11 zaštićenih svedoka.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи