Kalinić progovorio!

Sretko Kalinić ponudio saradnju hrvatskim organima, piše "Jutarnji list". Mene u Srbiji čeka 30 godina, recite šta želite i sve ću vam ispričati, rekao Kalinić hrvatskim istražiteljima.

Pripadnik zemunskog klana i jedan od osuđenih za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića Sretko Kalinić ponudio je saradnju hrvatskim vlastima, objavio je zagrebački Jutarnji list.

"Mene u Srbiji čeka 30 godina. Recite šta nudite i sve ću da vam ispričam", rekao je Kalinić hrvatskim istražiteljima.

Prema navodima lista, Sretko Kalinić želi da svedoči o organizaciji ubistva Zorana Đinđića, kao i da oda imena osoba koje su naručile ubistvo Zorana Vukojevića Vuka, zaštićenog svedoka.

Kalinić je priznao sudelovanje u ubistvu Zorana Vukojevića i Zorana Povića iz 2006. godine, oba povezana sa suđenjem atentatorima na Đinđića, piše hrvatski list.

Nakon dva razgovora sa Kalinićem, hrvatski istražitelji su stekli utisak da je Zemunac odahnuo nakon što je otkriven, piše hrvatski list. Kako list saznaje iz neimenovanih izvora Kalinića je više strah od bivših šefova, nego od zatvora.

Tužilaštvo je oprezno u procenama moguće saradnje s Kalinićem, ali istovremeno i zainteresovano budući da je priznao ubistvo u Hrvatskoj. Po svemu sudeći u pitanju je Cvetko Simić, s kojim su Kalinić i Simović jedno vreme boravili u Zagrebu, piše Jutarnji list.

Predstavnici Uskoka ponudu nisu prihvatili, ali ni odbili. S Kalinićem je razgovorao i zamenik direktora policije Milijan Brkić, piše Jutarnji list.

Kalinić je priznao da je ubijao metkom, postavljao eksploziv, a neretko i brutalno mučio. Priznao je da se tokom rata jedno vreme kao maloletnik borio u jedinicama "Knindži" kojima je zapovedao Kapetan Dragan, piše hrvatski list.

List piše da je Kalinić ispričao sve o pozadini sukoba s Milošem Simićem. U prvom razgovoru nije hteo da prizna da je razlog sukoba Simovićeva supruga, već je tvrdio pokušaj ubistva ima veze sa Simovićevim bratom kome se u Srbiji takođe sudi za ubistvo. Kasnije je priznao drugi povod, tvrdeći da ge je Simović upucao iz ljubomore.

"Izašao sam da kupim pancetu, a onda kod Simovića pa smo odlučili da svratimo po ribu i meso i napravimo roštilj. Iz prodavnice smo otišli po bicikle i krenuli na jezero. Kad smo došli Simović je bio iza mene oko pola metra, jer da je bio dalje od dva metra sigurno bi me promašio", rekao je Kalinić.

Nakon nekog vremena Simović je ispalio hitac i pogodio Kalinića, koji je, kako navodi, ranjen pokušao da izvadi pištolj, ali ga je pogodio još jedan metak. Simović je potom okrenuo bicikl i počeo bežati. Kalinić je u daljini ugledao ribočuvara i obratio mu se, piše Jutarnji list.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи