Vlada Japanac uhapšen u Španiji

Po poternici srpskog Interpola, u Španiji uhapšen Vladimir Jovanović, zvani Vlada Japanac. Nekadašnji pripadnik zemunskog i surčinskog klana, 6. juna ove godine pušten je iz ektradicionog pritvora u Italiji, u kome je proveo devet meseci.

Vladimir Jovanović iz Beograda, uhapšen je po poternici beogradskog Interpola u Španiji, gde se nalazi u ekstradicionom pritvoru do okončanja postupka izručenja, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Poternica za četrdesetjednogodišnjim Jovanovićem, zvanim Vlada Japanac, raspisana je po naredbi Trećeg opštinskog suda u Beogradu, radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od dve godine zbog krivičnog dela iznude u pokušaju.

Kako je navedeno, Jovanović se potražuje i po naredbi Četvrtog opštinskog suda u Beogradu radi dovršenja krivičnog postupka koji se pred pomenutim sudom vodi zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo falsifikovanje isprave.

Jovanoviću je određen ekstradicioni pritvor do okončanja ekstradicionog postupka, navedeno je u saopštenju MUP-a.

Jovanović, nekadašnji pripadnik zemunskog i surčinskog klana, 6. juna pušten je iz ektradicionog pritvora u Italiji, u kome je proveo devet meseci, pošto je 9. septembra prošle godine uhapšen u Italiji po poternici srpskog Interpola koja je za njim bila raspisana zbog bekstva od odsluženja dvogodišnje kazne zatvora na koju je osuđen zbog iznude.

Pravosnažnom presudom Okružnog suda u Beogradu Jovanović je osuđen na dve godine zatvora zbog pokušaja iznude 50 hiljada evra od vlasnika "Maksis" taksija Nenada Mikića.

Prvom presudom Drugog opštinskog suda bio je osuđen na četiri godine zatvora, a na ponovljenom suđenju kazna mu je prepolovljena.

Vlada Japanac je od Mikića u kafiću u "Dragulj" na Vidikovcu 5. aprila 2005. godine tražio reket od 50.000 evra, što je ovaj odbio da plati posle čega je pretučen.

Jovanović je prošle godine uhapšen u Bosni i Hercegovini, ali je ubrzo pušten na slobodu pošto je utvđeno da ima bosansko državljanstvo i da ta država ne može da ga izruči srpskim vlastima.

broj komentara 3 pošalji komentar
(subota, 04. jul 2009, 18:45)
anonymous [neregistrovani]

Ovakvi blate Srbiju

Pozdrav i za tebe Vojo,nemam sta da dodam:))))
Jasna:))))

(subota, 04. jul 2009, 13:32)
anonymous [neregistrovani]

Ovakvi blate Srbiju

Bravo Gospodine...tako je ...nemam sta da dodam...

(petak, 03. jul 2009, 19:50)
vojo2 a Jasni pozdrav [neregistrovani]

Ovakvi blate Srbiju

Daleko je on od Japanca. A ko zakaze, zasto u Srbiji ima ovakvih ljudi. Uhapsen je u Spaniji, sigurno u nekom podrumu i laznim pasosem i pasosima prevarenih djevojki iz istocnih zemalja... "Japanac" i drugovi mu blate Srbiju sirom svijeta, ovamo se kriju, na crno, odjeveni nikako, ne znaju a znaju ukrasti auto, opljackati juvelira, prebiti Srbina. Stidim se "Japanca" i drugova mu a kada osjete da je vruce, preko suma do Srbije i onda od pacova postaje "Japanac". Volim Srbe... policijo, stiti ih od "Japanaca"