Teško povređen dečak u Požegi

Šesnaestogodišnji Nemanja Spasojević teško povređen na železničkoj stanici u Požegi. Posle reanimacije u Užicu, dečak sa povredama opasnim po život dopremljen u Beograd, na Kliniku u Tiršovoj ulici.

Oko 13 časova, na železničkoj stanici u Požegi teško je povređen šesnaestogodišnji Nemanja Spasojević.

Posle reanimacije u Užicu, dečak je sa povredama opasnim po život dopremljen u Beograd na Kliniku u Tiršovoj ulici.

Dežurna lekarka u Tiršovoj Marija Lukač, potvrdila je RTS-u da je dečak stigao u svesnom stanju, ali sa povredama koje su opasne po život. Lekarka kaže da ima duboke opekotine koje su zahvatile oko 50 odsto površine tela. Ekipa RTS-a u Užicu proveravala je kako je došlo do nesreće.

Vraćajući se iz škole grupa od 10-tak učenika obilazila je železničke kompozicije na stanici u Požegi.

"Sva deca su išla okolo", kaže Milovan Vuksanović Nemanjin razredni starešina. "Jedino je je Nemanja krenuo da se penje na cisternu i ušao u magnetno polje, koje ga je bacilo dole".

Doktor Zdravko Kalaba iz Opšte bolnice u Užicu objašnjava da je Nemanja dopremljen oko 14 sati sa teškim opekotinama, grudnog koša, lica i ektremiteta, da je u Užicu reanimiran i hitno poslat u Univerzitesku dečju kliniku u Tiršovoj ulici u Beogradu.

Iako postoji znak zabrane, ovaj prelaz pređe oko 2.000 ljudi dnevno, jer su tom delu grada bolnica i Poljoprivredna škola.

Zbog toga Ljubodrag Mićić, šef železničke stanice Požega upozorava da je u naponskoj mreži napon od 25.000 volti, koji je smrtonosan u radijusu od dva metra, a Milan Marinković direktor Poljoprivredne škole u Požegi kaže da su žitelji Požege pokušavali na sve načine da upozore sve nadležne, ali do sada bez rezultata.

Za proteklih 35 godina na tom mestu poginulo je 11 ljudi, od čega šestoro dece.

U opštinskoj saobraćajnoj inspekciji tvrde da je jedino rešenje problema izgradnja pasarele. Odluka o tome postoji već tridesetak godina ali ni do danas pasarela nije izgrađena.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара