Arsenal oružja u kući Damira Dokića

Sedam pušaka i pištolja i dve bombe i 20 metaka pronađeno u kući Damira Dokića u Vrdniku na Fruškoj Gori. Otac teniserke Jelene Dokić uhapšen zbog pretnji australijskoj ambasadorki Kler Birgin.

Policija u Sremskoj Mitrovici saopštila je večeras da je u kući Damira Dokića nađeno sedam lovačkih pušaka i pištolja marke "bereta" u legalnom posedu i dve bombe i 20 metaka kalibra 357 za koje nije imao dozvolu.

Otac teniserke Jelene Dokić, Damir Dokić, uhapšen je u kući u Vrdniku na Fručkoj Gori zbog pretnji australijskoj ambasadorki Kler Birgin izrečenih u medijima.

On će uz krivičnu prijavu biće priveden istražnom sudiji u zakonskom roku, navodi se u saopštenju. 

Dokić se tereti za ugrožavanje sigurnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dodaje se u saopštenju.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je, posle hapšenja Dokića da policija ne želi  da na osnovu novinskih tekstova govori da li je neko imao nameru da "uradi ono kako je pretio", ali je naglasio da je obaveza MUP-a da osigura bezbednost stranih diplomata u Srbiji.

Prema pisanju beogradskih medija, Dokić je juče u 16 sati pozvao telefonom Ambasadu Australije u Beogradu i zapretio da će „zoljom ubiti ambasadora" ukoliko ne reaguje posle napisa u australijskim medijima, koji prenose da je njegova ćerka izjavila da ju je on fizički zlostavljao.

"U kući imam arsenal oružja. I imam dozvolu za sve. "Zolju" trenutno nemam, ali najmanji je problem da je napravim. Ako puknem prstima, mnogo njih će mi "zolju" ostaviti ispred kapije. Očekujem da će posle ove moje pretnje reagovati i naša policija, doći, uhapsiti me i zapleniti oružje. Ali to će samo povećati opasnost za ambasadora", izjavio je Dokić za "Blic".

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи