Preminula porodilja u Kragujevcu

Olivera Veljić preminula zbog komplikacija koje su nastale tokom porođaja. Iako su im, kako kažu, u Kliničkom centru u Kragujevcu rekli da je Olivera imala tešku anomaliju krvnih sudova, porodica to demantuje, napominjući da je bila zdrava žena koja je prethodno rodila dve devojčice.

Porodilja Olivera Veljić preminula je sinoć na odeljenju intenzivne nege u Kliničkom centru u Kragujevcu, zbog komplikacija koje su nastale tokom porođaja.

Veljićeva se porodila pre dvadesetak dana, ali nakon porođaja odstranjen joj je deo materice i debelog creva koje je zahvatila gangrena i amputirana joj je leva noga.

Oliverin suprug tvrdi da je porođaj počeo normalno. Onda joj je, prema rečima lekara, pukla stomačna aorta, urađen je carski rez i krenuli su u borbu za život majke i bebe.

Posle dva dana i više litara izgubljene krvi urađena je operacija, sastavljeni pokidani krvni sudovi, podvezane vene, zbog čega su joj noge ostale bez krvi.

Oliverin suprug kaže da je bila zdrava tridesetdevetogodišnjakinja, koja je već imala dva porođaja.

Danilo sumnja da bi Olivera izdržala porođaj carskim rezom, četiri komplikovane operacije da je imala tešku anomaliju krvnih sudova. Zatražio je obdukciju tela supruge koja bi trebalo da pokaže genezu uzrok smrti.

"Ako se ustanovi sve ono na šta mi sumnjamo preduzećemo dalje korake", rekao je Danilo.

U Kliničkom centru u Kragujevcu kažu da je bolovala od teške anomalije krvnih sudova, a obavljena vanredna kontrola stručnjaka Ministarstva zdravlja pokazaće da li je bilo propusta u lečenju.

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević izjavio je da će nakon vanredne kontrole Ministarstva zdravlja biti prikupljene sve činjenice i javnost biti obaveštena o svim detaljima u vezi sa smrću porodilje Olivere Veljić.

Milosavljević je naveo da će uslediti prikupljanje posebnih labaratorijskih analiza i tokom naredne nedelje.

"Čim sve činjenice budu na stolu, obavestićemo javnost", rekao je ministar Milosavljević.

Ministar je istakao da je u kvalitetu trudnica i porodilja, Srbija odmah iza Švajcarske i da su umiranja žena tokom porođaja veoma retka.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи