Dvojica košarkaša i dalje kritično

Zdravstveno stanje trenera i igrača KK "Novi Sad" Nemanje Danilovića i Nenada Grozdanića, povređenih u saobraćajnoj nesreći kod Markovca, i dalje kritično. Šestorica lakše povređenih pušteni kući.

Najteže povređeni trener i igrač Košarkaškog kluba "Novi Sad" Nemanja Danilović i Nenad Grozdanić u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče na autoputu Beograd-Niš kod Markovca i dalje su u kritičnom stanju.

Danilović i Grozdanić životno su ugroženi, izjavio je direktor Centra za anesteziologiju i reanimaciju Kliničkog centra Kragujevac Ivan Grgić.

Grgoć je rekao da su trener i jedan od igrača priključeni na aparate za veštačko disanje i monitore za praćenje vitalnih funkcija na kojima se prati njihovo zdravstveno stanje.

"Zadatak sadašnje terapije je da održi organizam i vitalne funkcije u fiziološkim granicama, a s obzirom na prirodu moždanih povreda, za oporavak tih funkcija biće potrebno dosta vremena", naglasio je Grgić.

Prema njegovim navodima, u posebno teškom stanju je košarkaš Nenad Grozdanić "čija su oštećenja mozga mnogo ozbiljnija".

Grgić je rekao da su povređeni trener i igrač primljeni na odeljenje Intenzivne nege sa teškim povredama glave i mozga i kontuzionim žarištima u plućima.

"Povrede glave kod oba mladića su krajnje ozbiljne i one ih životno ugrožavaju", dodao je Grgić.

Preostala šestorica košarkaša koji su u saobraćajnoj nesreći kod Lapova zadobili lakše povrede, pušteni su na kućno lečenje i oni su juče popodne otputovali za Novi Sad.

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković obišla je juče povređene košarkaše i rekla da je pod dubokim utiskom tragedije odličnog tima, ali da je zadovoljna tretmanom medicinskog osoblja kragujevačke bolnice.

Udes se dogodio u nedelju 45 minuta iza ponoći, kada je kombi beogradske registracije BG 816-646, koji je prevozio košarkaše sa utakmice u Kruševcu, velikom brzinom udario u prikolicu kamiona koji se kretao u istom smeru, ka Beogradu.

Vozač teretnog kamiona rekao je ekipi RTS-a da je neposredno pre udesa, u retrovizoru video kombi koji mu se približavao i da je nekoliko trenutaka kasnije osetio snažan udar. Oba vozila upućena su na vanredan tehnički pregled.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво