Ugašen požar na Staroj planini

Lokalizovan požar koji je sinoć izbio na Staroj planini. Vatrom je bilo zahvaćeno više od 200 hektara šume i rastinja, u rejonu prema Babinom Zubu i Midžoru.

Požar na Staroj planini, koji je sinoć izbio, ugašen je jutros oko četiri časa.

Vatrom je bilo zahvaćeno više od 200 hektara šume i rastinja, u rejonu prema Babinom Zubu i Midžoru.

Zbog nepristupačnih terena vatrogasci su imali veoma težak zadatak u lokalizovanju požara.

U poslednjih sedam dana na području oopštine Pirot izbilo je oko pedeset požara, a uzrok većine je ljudski faktor.

Apel poljoprivrednicima da ne pale vatru

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Saša Dragin apelovao je na poljoprivrednike da ne pale vatru na otvorenom prostoru, saopšteno je danas iz tog ministarstva.

"Uprava za šume naložila je korisnicima šuma da putem lokalnih sredstava stalno apeluju na građane i poljoprivrednike da ne pale ostatke pri izvođenju poljoprivrednih radova i da ne pale vatru na otvorenom prostoru u prirodi, kao i da ukoliko uoče vatru ili primete nekoga da pali vatru o tome obaveste nadležne organe", navodi se u saopštenju.

Brojevi telefona na koje građani mogu prijaviti odgovorne za paljenje vatre su Šumsko-lovne inspekcije kod ovlašćene osobe Radivoja Kaurina 063/319-190, Poljoprivredne inspekcije, Predragu Vukčeviću na 063/493-494, kao i Upravi za šume, Vidosavi Jovanović 063/ 8334-222.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво