Kažnjen zbog pada sa bicikla

Dragomir Popadić iz Kraljeva kažnjen je od strane Opštinskog organa za prekršaje za saobraćajni prekršaj zbog pada sa bicikla na putu kroz selo Sirča. U drugostepenom postupku, nakon žalbe, preinačena odluka o novčanoj kazni u opomenu uz obrazloženje da je posledica Popadićeve radnje pogodila samo njega.

Biciklista Dragomir Popadić iz Kraljeva kažnjen je od Opštinskog organa za prekršaje za saobraćajni prekršaj zbog pada sa bicikla na putu kroz selo Sirča.

Osim novčane kazne koja mu je u drugostepenom postupku pred sudskim Većem preinačena u opomenu, Dragomir Popadić svedoči o iznenađujućoj efikasnosti nadležnih policijskih i sudskih organa.

"Bilo je malo peska na putu, bicikl je proklizao i ja sam pao. Nigde nikoga nije bilo. Ni kola. Sam padnem sam ustanem. Dok sam bio u hitnoj službi došao je saobraćajni policajac koji mi je uzeo izjavu o padu sa bicikla," priča Popadić.

Dežurni lekar je prijavio slučaj policijskoj upravi. Doktor Dušan Micić, načelnik Hitne službe, kaže da su lekari obavezni po zakonu da sve povrede nastale u saobraćajnim nezgodama prijave nadležnim službama.

Komandir saobraćajne policijske ispostave Kraljevo, Ivan Vučetić, izjavio je za RTS, da su policijski službenici odmah izašli na lice mesta i utvrdili da se radilo o saobraćajnoj nezgodi u kojoj je učestvovao biciklista koji je, samim tim, ugrozio sebe i doveo u opasnost i ostale učesnike u saobraćaju.

Predmet je dostavljen opštinskom organu za prekršaje. Sudija koji je vodio predmet doslovno je primenio Zakone o Opštim propisima i o osnovama bezbednosti u saobraćaju i Dragomira, u prvostepenom postupku kaznio sa 8.000 dinara.

Veće sudija opštinskog organa za prekršaje je u drugostepenom postupku, nakon žalbe, preinačilo odluku o novčanoj kazni u opomenu i obrazloženje da je posledica Dragomirove radnje pogodila samo njega.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво