Ljajić podneo ostavku

Rasim Ljajić podneo ostavku na mesto koordinatora Akcionog tima za saradnju s Haškim tribunalom. Razlog za ostavku Ljajićeva izjava da očekuje da Ratko Mladić bude u Hagu do kraja godine.

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić podneo je premijeru Mirku Cvetkoviću ostavku na mesto koordinatora Akcionog tima za saradanju s Haškim tribunalom, zbog toga što je, kako je naveo, na početku ove godine rekao da očekuje da Ratko Mladić bude u Hagu do kraja 2009. godine.

U pisanoj ostavci dostavljenoj medijima, Ljajić je naveo da će nastaviti da obavlja dužnost predsednika Nacionalnog saveta za saradnju sa Tribunalom i da će u tom svojstvu i zajedno sa ostalim članovima tog saveta i dalje preduzimati sve mere kako bi se održao postojeći nivo saradnje u oblastima koje su u nadležnosti Nacionalnog saveta.

"Savet će nastaviti da blisko sarađuje sa Akcionim timom sa svim drugim nadležnim državnim organima u cilju što bržeg okončanja i saradnje Srbije sa Tribunalom", navodi Ljajić u ostavci i dodaje da u tom pogledu ostaje u potpunosti na raspolaganju.

Ukazuje se da uprkos ostavci, Ljajić smatra svojom obavezom da premijera obavesti da ima puno poverenje u rad tima, profesionalnost njegovih članova i njihovu predanost ostvarenju postavljenih ciljeva, kao i da smatra da se bezrezervna podrška Akcionom timu mora nastaviti.

Ljajić je ocenio da je godina koja se završava nesumnjivo najuspešnija godina u procesu saradnje Srbije sa Haškim tribunalom.

"Svi aspekti saradnje sa Tribunalom danas su na veoma visokom nivou. Naše bezbednosne službe preduzimaju sve moguće napore da bi se rešilo pitanje preostale dvojice begunaca, i te napore su prepoznali predstavnici međunarodne zajednice", naveo je Ljajić.

Ministar rada je naveo da u ovom trenutku nema nerešenih zahteva za dostavljanje dokumentacije, uvide u arhive, oslobađanje svedoka dužnosti čuvanja tajne kako bi mogli svedočiti u postupcima pred Tribunalom i to se, ukazao je, odnosi kako na zahteve Tužilaštva tribunala, tako i na zahteve odbrana okrivljenih.

Ljajić je napomenuo da je odlična saradnja sa Tribunalom jedan od razloga za nedavno odrmzavanje privremenog trgovinskog sporazuma i omogućavanje nastavka evropskih integracija naše zemlje.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво