Kristijan Golubović izašao iz zatvora

Aleksandar Kristijan Golubović u "Zabeli" odslužio kaznu na koju je osuđen kao organizator kriminalne grupe. Golubović namerava da objavljuje knjige i pravi izložbu svojih crteža.

Jedini preživeli akter kultnog filma "Vidimo se u čitulji" Aleksandar Kristijan Golubović izašao je iz Kazneno-popravnog zavoda u Požarevcu u kom je odslužio preostali deo zatvorske kazne od četiri i po godine, potvrdio je Tanjugu njegov advokat Miroslav Todorović.

Tridesetdevetogodišnji Golubović je prvi osuđenik, koji je presudom Specijalnog suda u Beogradu označen kao organizator kriminalne grupe koji se posle izdržane kazne našao na slobodi.

Kristijana Golubovića su ispred požarevačke "Zabele" sačekali supruga, rodbina ali i brojni prijatelji i predstavnici medija.

Golubović je u "Zabeli" izdržavao kaznu na koju je osuđen kao organizator kriminalne grupe koja se bavila iznudama novca.

Specijalni sud u Beogradu osudio je Golubovića u decembru 2005. godine na kaznu od šest godina zatvora zbog iznude i nedozvoljenog držanja oružja, ali mu je sredinom 2006. godine Vrhovni sud Srbije, uvažavajući njegovu žalbu, smanjio kaznu na četiri i po godine zatvora, koju je upravo odslužio.

Oženio se u zatvoru 

Tokom izdržavanja kazne u "Zabeli" Golubović se u septembru 2006. godine u prisustvu brojnih prijatelja u zatvorskim prostorijama venčao sa Suzanom Milojković.

Prvi opštinski sud u Beogradu izrekao je, nedavno zbog zastarelosti slučaja,oslobađajuću presudu Goluboviću za pokušaj iznude 10.000 maraka od biznismena Milorada Majkića, vlasnika kazina "Aleksandar i hotela "Union.

Golubović je više od decenije proveo iza rešetaka u zatvorima u Nemačkoj, Italiji, Grčkoj i drugim zemljama.

Srbiji je po međunarodnim poternicama isporučivan dva puta - iz zatvora u Dizeldorfu 1993. godine i 2003. godine iz grčkog, gde je bio osuđen kao šef jugoslovenske mafije u Atini.

Na Golubovićevim veb sajtu najavljeno je da će se odmah po njegovom izlasku iz zatvora u prodaji pojaviti njegova autobiografija pod nazivom "Ja", kao i knjiga aforizama "Ja+".

Jedini preživeli akter filma "Vidimo se u čitulji" namerava da napravi i izložbu svojih slika, koje, kako je navedeno na sajtu opisuju "buran život ovog umetnika".

"Većina slika odražava unutrašnju snagu duha, misli, nadanja, strahove... Posebnost ove izložbe je to što je atipična i van svih postojećih pravaca. Stil je nešto između Salvador Dalija i Pikasa. Uglavnom su u pitanju crteži rađeni flomasterima na papiru", navedeno je na sajtu Kristijana Golubovića.

broj komentara 5 pošalji komentar
(četvrtak, 04. jun 2009, 20:15)
cekremafia [neregistrovani]

Sta ces sada Krisijane ?

pamet u glavu i pozdravac iz makedonia

(četvrtak, 15. jan 2009, 14:20)
Dzomba [neregistrovani]

To legendo

Izdrzao si najgore, bilo je losih dana ali ne dozvoli da se oni ponove... pozdrav

(subota, 10. jan 2009, 00:26)
anonymous [neregistrovani]

Zalosna Srbijo

Nikako ne mogu da shvatim da se daje toliki publicitet jednom obicnom kriminalcu.a da se mnogo vaznije svari ,zivota vredne stavljaju u drugi plan . najopasnije je kad se bistra voda zamuti i mulj ispliva na povrsinu.
e treba mnogo vremena da prode da bi se radovali ponovo toj bistroj vodi..........ali verujem u tu bistru vodu gde cu ubzo zajedno sa vama da citam nesto pozitivno o nekom arhtekti,,,doktoru nauka,,,itd,

(petak, 09. jan 2009, 20:09)
iskren [neregistrovani]

Bilo bi najbolje

Kao što i naslov kaže,stvarno bi bilo najbolje da se ovaj čovek smiri i da se posveti nekom ozbiljnom poslu i porodičnim aktivnostima.Živi bili pa videli.

(petak, 09. jan 2009, 19:23)
anonymous [neregistrovani]

Sta ces sada Krisijane ?

"Pamet u glavu" ili opet jovo nanovo "glavom kroz zid" ? :-)