Sprečena tragedija

Zbog požara na motoru putnički avion čarter komapnije "XL", na relaciji Frankfurt-Antalija, jutros je oko osam časova prinudno sleteo na beogradski aerodrom "Nikola Tesla". Putnici su oko 19 sati specijanim avionom odleteli u Tursku.

Avion nemačke kompanije "XL" boing 737-800, prinudno je jutros sleteo na beogradski aerodrom.

Plamen dužine četiri metra izbijao je iz levog motora aviona, a vatrogasna služba Aerodroma "Nikola Tesla" za manje od minut ugasila je požar, dok su svi putnici i članovi posade bezbedno evakuisani.

Vanredna situacija sa zapaljenim motorom redak je događaj u civilnoj avijaciji i, prema rečima očevica JAT-ovog kapetana Miodraga Jovanovića, pravo je čudo kako je posada sa takvim požarom uspela da, po veoma lošim vremenskim uslovima, spusti letilicu na aerodrom i zadrži prisebnost putnika.

"Ozbiljniji incident na aerodromu nije bio u poslednjih 20 godina, ali su sve aerodromske službe, uključujući vatrogasnu službu, službu spasavanja i medicinsku, finkcionisale besprekorno", rekao je direktor  Aerodroma "Nikola Tesla" Bojan Krišto.

Na mestu udesa bio je i šef bezbednosti Aerodroma "Nikola Tesla" koji za RTS kaže, da su putnici u dosta dobrom stanju, nisu osetili paniku, ali da će medicinske ekipe preventivno delovati.

Svih 189 putnika su oko 19 sati specijanim avionom odleteli u Tursku.

O uzrocima požara na motoru za sada se ne zna ništa, ali će poslednju reč dati stručna inspekcija koja dolazi iz Frankfurta i koja će raditi zajedno sa našom Vazduhoplovnom inspekcijom.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара