Momčilo Perišić 20. maja pred sudom

Početak suđenja bivšem načelniku Generalštaba Vojske Jugoslavije Momčilu Perišiću, koji je optužen za odavanje poverljivih informacija, zakazan je za 20. maj, odlučeno je na danas završenom pripremnom ročištu u Palati pravde.

Pripremno ročište je bilo zatvoreno za javnost, uz Perišića optužene su još dve osobe - Miodrag Sekulić i Vladan Vlajković a odbrana je zatražila da sudjenje bud otvoreno za javnost.

"Želimo da sudjenje bude javno i očekujemo da će sud to i odobriti", rekao je Beti Perišićev pravni zastupnik, advokat Novak Lukić.

Perišić je uhapšen u martu 2002. u kafani na periferiji Beograda pod sumnjom da je odvao poverljive informacije američkom diplomati Džonu Nejboru.

Postupak protiv njega prvo je iste godine vodilo bivše vojno tužilaštvo a zatim je proces prelazio na druge instance, u zavisnosti od menjanja sudskog sistema.

Perišić, koji je u medjuvremenu nekoliko godina proveo u Haškom tribunalu gde je oslobodjen optužbi, više puta je negirao krivicu u slučaju odavanja poverljivih informacija.

broj komentara 4 pošalji komentar
(sreda, 30. mar 2016, 09:00)
anonymous Lala [neregistrovani]

A ko će ga znati ,

Piše neko "Perisic je dobro hteo" , pa i Milošević je dobro hteo ali nije dobro ispalo jer Srbin nije sklon kolaboraciji.

(sreda, 30. mar 2016, 08:40)
anonymous [neregistrovani]

@Perišić je dobro hteo

Ma nije valjda, pa sta treba sada, svaki visoki oficir koji se ne slaze sa odlukama da nosi dokumenta i sastaje sa onima koji se spremanu da nas napadnu. Zamisli da je to radio Vojvoda Misic ili Stepa u prvom svetskom ratu jer je bilo ocigledno da je Austrougarska mocnija od male Srbije. Svasta od tebe

(utorak, 29. mar 2016, 22:59)
anonymous [neregistrovani]

Perišić je dobro hteo

Ako je glatko prošao u Hagu ne znači da je izdajnik, kao što neke neznalice takve ljude nazivaju, t.zv. patriote narod uvuku u rat protiv velike sile da izgine..Perišić je samo dobro procenio da Srbija ne treba da ratuje a ako ratuje nema nikakve šanse da bilo šta dobije osim razaranja. Pustite čoveka...isto su tako napadali i Nedića..to su "naša posla" sve patriote dok ne pogubimo glave..

(utorak, 29. mar 2016, 20:04)
anonymous Lala [neregistrovani]

A ko će ga znati ,

Dali je Perisic odao kakvu vojnu tajnu će se pokazati na sudu , zagonetno je jedino to da je u Hagu iako je srbin "glatko prošao " .