Jelena Milić dobila policijsko obezbeđenje

Direktorka Centra za evroatlantske studije Jelena Milić dobila je policijsko obezbeđenje. Takva odluka usledila je posle pretnji i uvreda kojima je danima bila izložena.

Prete joj, kaže, mesecima. Uglavnom preko društvenih mreža.

Direktorka Centra za evroatlantske studije obezbeđenje je dobrovoljno prihvatila, ali se, kako kaže, nada sistemskom odgovoru države na nasilne poruke pojedinih ekstremnih organizacija.

"Stiglo je sve je uredu što se toga tiče i nadam se da će tužilastvo sada reagovati brže jer se ispostavilo da su mnoge krivične prijave koje smo mi podnosili i zbog pretnji koje su mi upućene i zbog ataka na našu internet stranicu do sada baš nisu bile procesuirane", kaže Jelena Milić.

U policiji kažu da se radi bezbednosna procena, ali da bi otkrivanje bilo kog podatka moglo da izazove bezbednosnu smetnju.

"Mi ne želimo da govorimo dalje o detaljima ali ćemo se potruditi da svaki građanin Srbije bude maksimalno zaštićen i da se nikome bilo šta loše ne desi, da oni koji prete za to odgovaraju", kaže ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Uvrede i pretnje smrću Jeleni Milić i članovima njene porodice stizale su u proteklom periodu uglavnom preko društvenih mreža. Na pojedinim internet stranama pojavile su se i fotografije njene ćerke.

broj komentara 0 pošalji komentar