Osumnjičeni za incident na Đeram pijaci brane se sa slobode

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu povodom nedeljnog incidenta na Đeram pijaci sa funkcionerima Demokratske stranke, a nakon saslušanja osumnjičenih, koji su bili pritvoreni posle incidenta, odlučeno je da se oni u daljem toku postupka brane sa slobode.

"Posle detaljnog saslušanja svih osumnjičenih u tužilaštvu, sagledavajući da su u policiji izjave dali aktivisti DS, kao i očevici događaja, tužilaštvo je odlučilo da sprovede istragu, ali bez daljeg zadržavanja osumnjičenih u pritvoru", rekla je Tanjugu portparolka tužilaštva Leposava Vujanović.

To znači da tužilaštvo nije tražilo da im se odredi pritvor, već su oni pušteni na slobodu, a istraga će biti sprovedena redovnim putem.

Krivičnom prijavom policije četvorica osumnjičenih terete se za krivično delo nasilničko ponašanje.

Mediji su juče objavili snimak incidenta na kome se vidi više lica i funkcioneri DS Dragan Šutanovac i Balša Božović.

Na snimku se čuju psovke, uvrede i koškanje više lica, a tužilaštvo će utvrđivati ko je započeo svađu i incident na trotoaru u Bulevaru Aleksandra ispred pijace Đeram.

Nakon incidenta u nedelju, policija je uhapsila četiri osobe - I. M. (1977), A. M. (1990), D. M. (1990) i S. K. (1992) iz Beograda.

broj komentara 0 pošalji komentar