Karadžić: Evropa i Hag ne shvataju s čim su bili suočeni bosanski Srbi

U prvom reagovanju po izricanju presude Haškog tribunala, prvi predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić izjavio je da ni posle napada u Parizu i Briselu taj tribunal i Evropa ne shvataju sa čim i sa kim su bili suočeni bosanski Srbi tih devedesetih godina, pišu "Večernje novosti".

"Ovo je katastrofalno i ne mogu da verujem kakva je presuda doneta. Bazira se na improvizaciji, pretpostavkama, spekulacijama, indikacijama, a ne na činjenicama", rekao je Karadžić nakon izricanja presude u razgovoru sa svojim advokatom Goranom Petronijevićem, prenele su Novosti.

Ratni lider bosanskih Srba prvostepeno je juče osuđen u Haškom tribunalu na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 40 godina za zločine počinjene u Bosni i Hercegovini, ali je i oslobođen optužbe za genocid u sedam bosanskohercegovačkih opština.

broj komentara 27 pošalji komentar
(petak, 25. mar 2016, 17:54)
anonymous [neregistrovani]

јеллс

схватају они и те како с чим се суочавају, али су се прерачунали, мислили су да сукоб са исламом као и пре 6 векова могу решити преко српских леђа, тако што ће дозволити исламске државе на територији српског народа, али овај пут мораће сами да се боре са исламом убудуће

(petak, 25. mar 2016, 14:06)
anonymous [neregistrovani]

Nasa "braca" Bugari, imaju jednu fantasticnu - poslovicu, koja.....

......kaze: "Sto ne moze da kupis sa pare - mozes da kupis sa puno pare"! Surovo, ali istinito, i sto valja ciniti? Angazovati "vrhunske" advokate, i pitati ih - otvoreno: Kol'ko kosta Radovanova sloboda? I, onda - isplatiti novac! Jer, danas je "pravo i pravda" - fikcija, i ne samo danas - vec oduvek! Znaju politicari i biznismeni, koji su to advokati, a moj predlog je recimo, da se angazuje supruga Tonija Blera! Ovo sam napisao teska srca, ali to je realnost! I, Gotovina je bio osudjen na dugogodisnju kaznu, pa je ubrzo oslobodjen, mada je to veoma razlicito, a znamo i zbog cega!?

(petak, 25. mar 2016, 14:00)
anonymous [neregistrovani]

Znaju oni moj Raso, sve....

....i, to jako - jako dobro - znaju!

(petak, 25. mar 2016, 12:17)
Бnonymous [neregistrovani]

правда

Шта се могло друго очекивати ако у очи пресуде на једној тв са националном фреквенцијом г.Лекић оптужује Караџића за постојање логоре монтираним снимком.Ради се о снимку када новинар снима из ограђеног простора.Нико није прозвао ни ту тв нити Лекић

(petak, 25. mar 2016, 11:42)
Alex KG [neregistrovani]

Vec su osetili...

Potres terorizma u Zapadnoj Evropi jeste odgovor na naslov " Evropa i Hag ne shvataju s cim su bili suoceni bosnaski Srbi ".Sve je pocelo teroristickim akcijama od Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Kosova i Metohije nad JNA i Ustavom SFRJ. Dok je tinjalo na KiM Slovenija je okrenula ledja i TO prketvorili u instrument terorizma i rusenja drzavnog uredjenja SFRJ.Hrvatska se okrenula mracnoj proslosti, stvorli paravojne politicke vojske i terorizmom rusili drzavno uredjenje SFRJ koji je za cilj imao istrebljenje i etnicko ciscenje Srba.o U BiH muslimanski nacionalisti teroristickim napadom na srpske svatove su zapoceli bosanski lonac i uvoz mudzahedina.o KiM je uvek opomena kako se terorizam razvijao ,a kako se tek razvija u Zapadnoj Evropi...o Sve se ovo odvijalo uz podrsku istih tih koje sada potresa terorizam!o Dolazak nacionalistickih stranaka i njihovih predsednika na vlast u republikama SFRJ znacio je krah.Ko im je bio podrska, koj je finasirao raspad SFRJ i bratoubilacki rat...?Svi znamo odgovor, a njih danas zovemo partnerima i prijateljima sa zapada !!! Koliko je samo ovaj suludi gradjanski rat odneo zivota !!!???

(petak, 25. mar 2016, 11:33)
anonymous marijan [neregistrovani]

ocekivano

Ova presuda Karadzicu je garant da nece doci do pomirenja narednih 100 godina

(petak, 25. mar 2016, 11:25)
anonymous [neregistrovani]

zapad zna

Jedni proizvode teroriste, drugi se bore protiv njih. I zapad i svi drugi to dobro znaju. Ti jedni ce ih uvek proizvoditi, ovi drugi ce se uvek protiv njih boriti.

(petak, 25. mar 2016, 11:24)
DM [neregistrovani]

Znaju oni znaju

Shvatili su oni jako dobro sa cime su Srbi bili suoceni, to im je i bio plan. Racunali su da ce ustase i muslimani ponoviti svoj pir iz drugog svetskog rata, i da ce Srbi nestati. Izjalovilo se, pa sad kaznjavaju sto nije teklo po njihovom planu

(petak, 25. mar 2016, 11:21)
anonymous [neregistrovani]

Lijepo je Kupanjac reko

...da je JNA zauzela teritorije i predala ih tzv srpskim vlastima! U Hrvatskoj je od početka postojao sporazum Tuđman Milošević i rat je završio dogovor da se premjesti srpsko stanovništvo i naselili kako u BiH, tako i RKS!
Vidim, Karadžiću ni jednom nije palo na pamet da spomene Tuđmana,Šuška, Šeksa...sa kojima je imao stalne kontakte tokom rata i sa kojima je trgovac na štetu Bošnjaka i sopstvenog naroda u Hrvatskoj.
Hrvatima ste sve oprostili, a Bošnjake pokušavate da predstavite kao jedine krivce za ratove 90-ih?

(petak, 25. mar 2016, 11:17)
anonymous [neregistrovani]

Islamska deklaracija Izetbegovića

Neka pročitaju Islamska deklaracija Izetbegovića pa će im biti jasno. Uostalom polako pa će slične deklaracije imati i u parizu, Briselu, Hagu ... pa ćemo da vidimo kako će reagovati!