Šešelj: Očekujem drakonsku kaznu

Lider SRS-a Vojislav Šešelj izjavio je da očekuje drakonsku kaznu u Haškom tribunalu, ali manju od one koju će dobiti Radovan Karadžić. Ponovio je da neće dobrovoljno otići u Hag.

Vojislav Šešelj tvrdi da je radikalima poznato na koliko godina zatvora će biti osuđen Radovan Karadžić i najavio "miting protiv Vučićevog režima", u znak protesta zbog te presude i sporazuma sa NATO paktom.

Lider SRS-a je ponovio da ni on, niti njegovo troje saradnika, neće dobrovoljno otići u Hag, kao i da ne zna kako će reagovati vlast. "I mene interesuje šta će režim da uradi", istakao je Šešelj.

Komentarišući izjavu potpredsednika Vlade Rasima Ljajića da je Vlada obavestila Tribunal o teškoćama za sprovođenje naloga da lider radikala prisustvuje izricanju presude, on je šaljivo prokomentarisao da razume njihove teškoće, jer ima preko 130 kilograma.

Razlog poverljivosti prepiske između Vlade i Haškog tribunala, uvedene juna prošle godine, on vidi u želji da se "mimo očiju javnost i mimo njegovog znanja dogovaraju šta i kako da rade".

Na opasku da je Ljajić rekao da su oni u nadležnosti pravosudnih organa Srbije, Šešelj je zapitao da li to znači da nam je Haški tribunal preneo nadležnosti.

broj komentara 0 pošalji komentar