Ljajić: Dopis Tribunalu poslat na vreme

O teškoćama sprovođenja naloga da Vojislav Šešelj prisustvuje izricanju presude u Hagu 31. marta, Vlada Srbije je još prošle nedelje izvestila Tribunal, izjavio je predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić. Dokument nosi oznaku poverljivosti.

"Tribunal je izvešten na vreme, ali ne možemo da govorimo o sadržaju tog podneska, odnosno izveštaja, jer je reč o poverljivom dokumentu", rekao je Rasim Ljajić u "Delta sitiju" odgovarajući na pitanja novinara.

Ljajić je istakao da taj dokument nosi oznaku poverljivosti i da Vlada Srbije dok god se ne skine ta oznaka ne može da daje informacije o sadržaju tog dopisa koji je upućen Tribunalu.

Na pitanje šta se dešava sa postupkom u vezi sa troje članova SRS, Ljajić je rekao da je to uobičajen postupak i da je ministar pravde Nikola Slekaović juče dao objašnjenje o tome.

"Ista je situacija kao i u predmetu Šešelj, sve je u nadležnosti pravosudnih organa. Vlada se ne meša u rad nezavisnih institucija, kakvo je pravosuđe i mi ćemo poštovati svaku odluku sudskih organa i u jednom i u drugom predmetu", naglasio je Ljajić.

Haški tribunal naložio je Vladi Srbije da ga do 15. marta obavesti o ispunjenosti naloga za izručenje Šešelja toj instituciji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво