Beko tvrdi da juče nije bio na Biznis forumu

Milan Beko je izjavio da je laž da je primio poziv za jučerašnje suđenje Maji Adrovac, optuženoj za pomaganje u pokušaju njegovog ubistva.

Iako je Viši sud danas saopštio da je biznismen Milan Beko uredno pozvan na jučerašnje suđenje Maji Adrovac gde je trebalo da bude ispitan u svojstvu oštećenog, Beko tvrdi da to nije tačno.

Beko u svom saopštenju tvrdi da je "laž" da je prisustvovao Biznis forumu na Kopaoniku i da je primio poziv suda za jučerašnje suđenje Maji Adrovac, optuženoj za pomaganje u pokušaju njegovog ubistva.

Viši sud je ranije danas saopštio da je Beko bio uredno pozvan na jučerašnje suđenje i da je trebalo da bude ispitan, kao i da o tome postoji dokaz u sudskim spisima.

Sud je takođe naveo da je Beko bio na biznis Forumu na Kopaoniku.

Beko međutim tvrdi suprotno i nadodi da "smelost pojedinaca sakrivenih iza imena Višeg suda, da iznose neistine ne uliva sigurnost da se u takvu ustanovu može ići po pravdu".

Istim povodom oglasio se i njegov punomoćnik advokat Zdenko Tomanović koji tvrdi da Viši sud u javnost iznosi nepostojeće činjenice.

"Činjenična netačnost, da je Milan Beko bio na Biznis forumu na Kopaoniku a da je istovremeno primio poziv za suđenje, uz pravnu netačnost da prisustvo punomoćnika na pripremnom ročištu ima pravno značenje da je oštećeni primio poziv za glavni pretres, liči na prepoznatljiv navijački stil kojim pojedinci koji se sakrivaju iza imena Višeg suda udaljavaju sud od svoje zakonom i ustavom uređene uloge", naveo je Tomanović.

Portparol Višeg suda u Beogradu Tanja Koljenšić je u izjavi Tanjugu ponovila da postoji dokaz o urednoj dostavi poziva koji se nalazi u spisima predmeta.

Koljenšić je napomenula da će povratnica – dokaz o uredno uručenom pozivu, u ponedeljak biti dostupna javnosti s obzirom na predstojeći vikend.

Sud je na jučerašnjem glavnom pretresu konstatovao da je "oštećeni Milan Beko uredno pozvan, a imenovani se navedenog dana u svojstvu učesnika nalazio na 'Kopaonik biznis forumu'", navodi se u saopštenju suda.

Sud je podsetio da je advokat Tomanović prisustvovao i pripremnom ročištu u tom krivičnom postupku 22. februara, kada je kao punomoćnik oštećenog upoznat sa tim da je ispitivanje oštećenog Milana Beka određeno za 10. mart 2016. godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво