Članovi "đubretarske mafije" oslobođeni optužbi

Specijalni sud u Beogradu zbog nedostatka dokaza oslobodio je bivšeg direktora JKP "Gradska čistoća" Dragana Ignjatovića i 15 njegovih saradnika optužbi da su zloupotrebama pribavili korist u vrednosti od skoro 311 miliona dinara.

To je druga prvostepena presuda ovoj grupi, pošto je prvu, kojom su Ignjatović i njegovi saradnici bili osuđeni na višegodišnje kazne zatvora, ukinuo Apelacioni sud i naložio da se suđenje ponovi.

Na ovu presudu Tužilaštvo za organizovani kriminal imaće pravo da uloži žalbu Apelacionom sudu.

Optužnicom se optuženi terete da su izvršili krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i pranje novca.

Tužilaštvo smatra da su grupu organizovali Ignjatović, Kuzmanov i Puce, od januara 2005. do 13. novembra 2007, i da je posredstvom privatnih firmi svojih članova, sklapala fiktivne ugovore sa "Gradskom čistoćom", koja je plaćala uvećane račune za robu koja joj nije bila isporučena.

Ovaj slučaj počeo je 2006. godine hapšenjem više od 20 osumnjičenih, ali je devetoro pre dve godine pravosnažno oslobođeno optužbi.

Osim Ignjatovića u ovom slučaju oslobođeni su vlasnik tri firme, Milan Kuzmanov, poznatiji kao "Miško Bugarin" i vlasnik preduzeća "Hidraulik sistem" Goran Puce, zatim Enver Murselji, Nebojša Drulović, Vladimir Bjelanović, Novica Ostojić, Predrag Dejanović, Aleksandar Gajić, Milan Jančić, Nenad Jokanović, Predrag Jokanović, Dejan Rajković, Nebojša Savić, Dejan Trmčić i Nebojša Vukosavić.

Prvo ukinutom presudom Ignjatović je bio osuđen na devet i po godina zatvora.

broj komentara 0 pošalji komentar