Figaro: Kušner mogući svedok protiv Tačija

Jedan od svedoka koji bi mogao da bude pozvan da svedoči o zločinima OVK počinjenim u periodu od 1999. do 2000. godine jeste i tadašnji šef Unmika Bernar Kušner, piše "Figaro".

Specijalni sud bi mogao da podigne optužnicu protiv nedavno izabranog kosovskog predsednika Hašima Tačija zbog "ozbiljnih navoda" o zlostavljanju srpskih i romskih zatvorenika.

"Ne mogu da kažem da je Kušner znao za trgovinu organima, ali je nemoguće da nije imao informacije o organizovanom kriminalu na Kosovu", rekao je bivši komandir policije Unmika Stju Kelok, prenosi Figaro.

Dodao je da je Kušnera redovno obaveštavala policija Unmika, a o tome su mu i mediji postavili mnoga pitanja.

Figaro se poziva na intervju koji je Kanađanin Stju Kelok dao za Internet portal RTS-a i podseća da je Kušner uvek poricao da je zatvarao oči pred nedelima OVK i omogućio vođama albanske gerile da izbegnu kažnjavanje.

Prilikom posete Kosovu, u martu 2010. godine, dopisnik Glasa Amerike pitao je Kušnera kakav je njegov stav prema slučaju "žuta kuća", gde su, prema tvrdnjama svedoka, na severu Albanije otetim Srbima uzimani organi, a Kušner je na to pitanje odgovorio kontrapitanjem: "Šta je to 'žuta kuća'?"

Kušner se tada najpre nasmejao, a potom upitao novinara: "Da li ste bolesni?".

broj komentara 20 pošalji komentar
(sreda, 09. mar 2016, 22:47)
anonymous [neregistrovani]

Sto je sigurno je sigurno

onda ce ga sigurno osloboditi

(sreda, 09. mar 2016, 22:36)
anonymous [neregistrovani]

Ne zna da laze

Svi njegovi pokreti, nervoza, mimika, napadanje onoga ko ti je postavio pitanje kao i govor poricanja i odmah potom okretanje prema ljudima iza i sa vidinim pokretima glavom dole gore su besumucni pokusaji da se izvuce iz onoga u sta je upleten.Svaki strucnjak koji malo bolje pogleda ovaj video moze da zakljuci ovo sto sam upravo napisao. A isto tako i obican covek moze to isto da zakljuci iz zivotnog iskustva jer je svako od nas bio u situaciji kada je uradio nesto sto ga je nateralo da besumucno pokusavao da se izvuce iz toga na potpuno isti nacin, pokusajte da se setite tih situacija :)

(sreda, 09. mar 2016, 20:40)
anonymous [neregistrovani]

Sta je ovo?

Sta je ovaj scenario?
Cirkus ili ringlspil?

(sreda, 09. mar 2016, 20:09)
anonymous [neregistrovani]

...

Kako se ja secam, osoba koja ne spreci i koja krije zlocine, ta osoba moze zavrsiti u zatvoru pod istim optuzbama.

(sreda, 09. mar 2016, 19:26)
anonymous [neregistrovani]

France!

Kao drzavljanin ove drzave posmatrao sam i politicki opredeljen stranci Kusnerovoj,nazalost mogu reci njegovo licno opredeljenje za sve sto je se ticalo Srbije je bilo negativno.Kao Bosna tako i Kosovo.Negova humanitarnost po Africi ucesce u vladi i odnos prema Srbiji je na njegovoj savesti.

(sreda, 09. mar 2016, 17:02)
anonymous [neregistrovani]

!

Cudo da su njega zaboravili a sad se pojavljuje kao moguci svedok? Tacno se secam snimka i njegove bedne izjave i okretanje ledjima i glavom kad je bilo pitanje o zutoj kuci tu se uspanicio i mimikom svojom rekao i vise nego sto nam treba! 

(sreda, 09. mar 2016, 16:32)
anonymous Lala [neregistrovani]

A ko će ga znati ,

Eto tako razmišljam i kad se malko prisetim "dobrocinstva" tog gos'n Kusnera nebi bilo na odmet tražiti i protiv njega jednog svedoka .

(sreda, 09. mar 2016, 15:40)
Mića Bor [neregistrovani]

Možda u poštenje

Ušta će se zakleti gospodin Kušner,kada on obraza nema?

(sreda, 09. mar 2016, 15:25)
anonymous [neregistrovani]

Koja je ovo

...farsa! Cirkus za malu decu i omladinu!

(sreda, 09. mar 2016, 14:24)
Tomislav-Štutgart [neregistrovani]

E,sad !!!

E,sad dali će on svedočiti za Tačija ili Protiv?
A znamo da Vrana Vrani Oči ne vadi !!!